
Στο μικροσκόπιο οι νόμοι για τις προμήθειες και τα δημόσια έργα
Νέες ρυθμίσεις που θα καθορίζουν το καθεστώς των προμηθειών και της εκτέλεσης των δημοσίων έργων προωθεί η κυβέρνηση. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την αναμόρφωση της νομοθεσίας.
43
Νέες ρυθμίσεις που θα καθορίζουν το καθεστώς των προμηθειών και της εκτέλεσης των δημοσίων έργων προωθεί η κυβέρνηση και ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν συγκροτηθεί οι αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την αναμόρφωση της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, στο επίκεντρο των αλλαγών έχουν τεθεί ήδη πέντε νόμοι, που αφορούν το ευρύ φάσμα των προμηθειών στο Δημόσιο και την εκτέλεση των δημοσίων έργων, ενώ παράλληλα μελετώνται και μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο.
Παράγοντες των συναρμοδίων υπουργείων (Δικαιοσύνης και Εσωτερικών) επισημαίνουν ότι οι νομοθετικές μεταβολές που έχουν δρομολογηθεί θα αφορούν όλο το φάσμα της σχετικής νομοθεσίας με έμφαση στους νόμους για:
– Την ανάθεση σύναψης προγραμματικών συμφωνιών από τις ΔΕΚΟ.
– Την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων για έργα και προμήθειες, αλλά και την παροχή υπηρεσιών ειδικά σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις εκείνες που ισχύουν σήμερα και επιτρέπουν τη συνέχιση στην εκτέλεση μιας σύμβασης με το Δημόσιο, έστω και αν από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
– Τον λεγόμενο «μαθηματικό τύπο» στην επιλογή των αναδόχων για τα δημόσια έργα.
– Μέτρα για την πάταξη της διαφθοράς στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικότερα μεταβολή στη νομοθεσία που ισχύει σήμερα και δεν δίνει τη δυνατότητα στους εισαγγελείς να ψάχνουν αδικήματα για χρηματιστηριακές συναλλαγές.
– Τη νομοθεσία για τον βασικό μέτοχο.
Την επεξεργασία των νόμων έχουν αναλάβει ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και έγκριτοι νομικοί με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Παναγιώτη Πανούρη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ
- Κύπελλο Ιταλίας: Ο τρομερός Μότα απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την Λάτσιο στον τελικό
- Δ. Κουτσούμπας από τη Λέσβο: Αυτό που ζουν οι κτηνοτρόφοι είναι έγκλημα
- Ο Ίλον Μασκ αγνόησε τη γαλλική Δικαιοσύνη


