30

Ιδιαίτερα αιχμηρός υπήρξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στη δήλωση που έκανε σχετικά με τις επιθέσεις των Ισραηλινών εναντίον των Παλαιστινίων. «Οι επιχειρήσεις κατά αμάχων έχουν αγγίξει σχεδόν τα όρια της κρατικής τρομοκρατίας» τόνισε ο Ερντογάν. Τα βέλη του στράφηκαν και κατά των Αμερικανών που συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά αμάχων στο Ιράκ.

«Προσκαλώ τους πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών να υιοθετήσουν κοινή θέση κατά των εξελίξεων, που έχουν αγγίξει σχεδόν τα επίπεδα της κρατικής τρομοκρατίας.

» Τα τελευταία γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ταυτόχρονα στη Ράφα και στο Ιράκ, καταδεικνύουν μέχρι ποιου σημείου η ένταση έχει καταστεί καταστροφική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρωπότητα» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ιδιαίτερα καυστικός υπήρξε, όμως, και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα. «Η πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνους θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Τουρκία, τον κύριο σύμμαχό του στην περιοχή τα τελευταία χρόνια» προειδοποίησε ο Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ