
Την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην ΕΕ στηρίζει ο Τόνι Μπλερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, κατά την επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αγκυρα επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της άρσης των διεθνών περιορισμών κατά των Τουρκοκυπρίων.
37
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, κατά την επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αγκυρα επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ακολούθησε τη συνάντησή τους, ο Τόνι Μπλερ επισήμανε ότι η Βρετανία επιθυμεί να δει την Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζοντας ότι στο θέμα αυτό η χώρα του ήταν από τις πρώτες χώρες που στήριξε την Τουρκία.
Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία θα είναι θετική και πως σημειωθεί πρόοδος τον προσεχή Δεκέμβριο, όσον αφορά το θέμα παραχώρησης στην Τουρκία ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ.
Ο Τόνι Μπλερ είναι ο πρώτος Βρετανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται την Τουρκία μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ πριν 14 χρόνια. Κατά τη σύντομη παραμονή του στην Αγκυρα ο κ. Μπλερ συναντήθηκε και με τον Τούρκο πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.
Σχετικά με το Κυπριακό, ο Τόνι Μπλερ ξεκαθάρισε ότι πρέπει να μπει τέλος στην απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την άρση των εμπορικών κυρώσεων και την έναρξη απ ευθείας πτήσεων προς και από την κατεχόμενη Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς


