
Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο
Νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Σε διυπουργικό όργανο η επεξεργασία των αιτήσεων και η κατανομή θέσεων.
43
Νομοσχέδιο που προβλέπει ότι οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο θα γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το νέο νομοσχέδιο προβλέπει ότι:
– Οι προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού μερικής απασχόλησης θα εκδίδονται με ευθύνη των φορέων που ζητούν προσωπικό. Οι φορείς αυτοί θα προετοιμάζουν την προκήρυξη και θα εκδίδουν τα προσωρινά αποτελέσματα των διοριστέων.
– Το ΑΣΕΠ θα ελέγχει τη νομιμότητα της προκήρυξης πριν αυτή εκδοθεί και θα εποπτεύει την εφαρμογή των κριτηρίων επιλογής.
– Οι υποψήφιοι που δεν συμπεριλαμβάνονται στον προσωρινό πίνακα διοριστέων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ένσταση, εντός δέκα ημερών, από την επομένη της ανάρτησης του πίνακα των επιτυχόντων.
– Η εκδίκαση των ενστάσεων θα γίνεται από το ΑΣΕΠ, το οποία θα έχει την ευθύνη κατάρτισης του τελικού πίνακα διοριστέων.
– Κεντρικό διυπουργικό όργανο θα αναλάβει την επεξεργασία των αιτήσεων και την κατανομή των θέσεων ανάμεσα στους φορείς που ζητούν προσωπικό μερικής απασχόλησης. Σε αυτό το όργανο θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Οικονομίας και Απασχόλησης.
Παράλληλα, με το νομοσχέδιο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόσληψη πολύτεκνων και μητέρων που έχουν ανήλικα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
Συνολικά, οι κατηγορίες των ανέργων που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι: άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, νέοι μέχρι 30 ετών, μητέρες ανηλίκων παιδιών, άτομα με αναπηρίες και άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν τη συνταξιοδότησή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στέφανος Ληναίος: Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά τον ηθοποιό με ένα συγκινητικό βίντεο
- e-ΕΦΚΑ: Ποιοι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 72 δόσεις
- Κρήτη: Πώς έγινε η δολοφονία της 43χρονης Ελευθερίας – Το «θέατρο» του 39χρονου πριν αυτοκτονήσει
- Η Μονακό θα παίξει play in και τελικό Κυπέλλου μέσα σε 23 ώρες
- «Η Δίκη» του Φρανς Κάφκα επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο ΑRK
- Αγ. Δημήτριος: Αναζητά τα κίνητρα και νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 25χρονου η ΕΛ.ΑΣ.
