Εντολή για επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας
Επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας, αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Οι πρώτοι έλεγχοι θα γίνουν στον Έβρο.
Επιθεωρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας, αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα, μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Οι πρώτοι έλεγχοι θα γίνουν στον Έβρο.
Τις επιθεωρήσεις θα πραγματοποιήσουν μικτές επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στις επιτροπές αυτές θα συμμετέχουν τρεις αξιωματικοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού, μηχανικού – ηλεκτρολόγου και χημικού – μηχανικού και τρεις τεχνικούς επιθεωρητές του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Βάσει των όποιων ευρημάτων των επιθεωρήσεων και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις στις συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης του προσωπικού εντός των Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων, θα συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις και άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία απάλειψης των προβλημάτων.
Οι Επιτροπές Επιθεώρησης θα ξεκινήσουν το έργο τους από το Στρατόπεδο περιοχής Προβατά του Έβρου, την ερχόμενη Τετάρτη και σε πρώτη φάση θα επισκεφθούν συνολικά 20 στρατόπεδα.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ