Πρωτιά της ΔΑΠ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύεται για μια ακόμα χρονιά η ΔΑΠ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας. Σε 34 από 190 συλλόγους των ΑΕΙ, συγκεντρώνει 42,9%, έναντι 23,15% για την ΠΑΣΠ, 15,58% για την ΠΚΣ και 4,26% για την ΕΑΑΚ.
Πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναδεικνύεται για μια ακόμα χρονιά η ΔΑΠ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που ανακοίνωσε η ίδια.
Σε 34 από 190 συλλόγους των ΑΕΙ, συγκεντρώνει 42,9%, έναντι 23,15% για την ΠΑΣΠ, 15,58% για την ΠΚΣ και 4,26% για την ΕΑΑΚ. Ακολουθούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις με 0,42%, το Δίκτυο με 2,23%, Αριστερά σχήματα με 2,01% και διάφοροι 8,11%
Ανοδο 2% σημείωσε η ΠΑΣΠ, κατά την οποία σε 43 από 174 ΑΕΙ τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΠ 33,31%, ΔΑΠ ΝΔΦΚ 35,56%, ΠΚΣ 11,74%, ΕΑΑΚ 2,28%, Αγωνιστικές κινήσεις 0,67%, Αριστερά σχήματα 1,10%, Δίκτυο 1,49%, ΕΣΟΦ 0,20%, Ανεξάρτητοι Ι 10,35%, Ανεξάρτητοι ΙΙ 1,87%.
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τα ΤΕΙ σε 13 από 60 σχολές έχουν ως εξής: Ψήφισαν 4.312, έγκυρα 4.171, άκυρα 141, λευκά 45 και έλαβαν: ΔΑΠ ΝΔΦΚ 44,14% ΠΑΣΠ 26,32% ΠΚΣ 16,95% ΕΑΑΚ 3,33%, Δίκτυο 0,22%, Αριστερά σχήματα 0,89%, Αγωνιστικές κινήσεις 0,07%, Διάφοροι 7%, Γένοβα 2001 0%.
Στη Θεσσαλονίκη, η καταμέτρηση των ψήφων σε 15 από τα 35 συνολικά τμήματα των σχολών του ΑΠΘ δίνει τα εξής αποτελέσματα: Ψήφισαν 4.654 φοιτητές, βρέθηκαν έγκυρα 4.554, άκυρα 100 και λευκά 54. Από το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων έλαβαν: ΔΑΠ ΝΔΦΚ 47,01% ΠΑΣΠ 23,67% ΠΚΣ 14,78% ΕΑΑΚ 3,25% και λοιπά 9,71%.
Σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δήλωσε: «Η μεγάλη νίκη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ αποδεικνύει ότι οι προτάσεις της ΝΔ βρίσκουν απήχηση στους νέους, οι οποίοι καταδικάζουν τις πολιτικές που κράτησαν την Ελλάδα πίσω».
Σε αντίστοιχη δήλωσή του, ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, Χρήστος Κουρούσης, δήλωσε ότι οι νέοι δείχνουν την προτίμησή τους για τις πρωτοποριακές ιδέες και την υπεύθυνη στάση της ΟΝΝΕΔ απέναντι στα πολλά προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παντελής Καμάς, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ αναδεικνύουν τις προοδευτικές δυνάμεις σε πλειοψηφία, ενώ προσέθεσε ότι η ευθύνη για την ανασύνθεση του φοιτητικού κινήματος ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις, «στις δυνάμεις της σύγχρονης και ανανεωτικής Αριστεράς».
Ο κ. Καμάς κάλεσε τις άλλες προοδευτικές φοιτητικές παρατάξεις να προχωρήσουν μαζί με την ΠΑΣΠ άμεσα στην ανασύνθεση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με κύριο στόχο την κατοχύρωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Ο κ. Καμάς έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη και τους ψηφοφόρους της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ ΜΕσολογγίου και στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας για το αποτέλεσμα που πέτυχαν, «το οποίο» όπως σημείωσε, «πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας και βίας, που αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό».
Στη δήλωση του κ. Καμά αναφέρεται ότι η ΠΑΣΠ σημειώνει σημαντική εκλογική άνοδο, η οποία, όπως εκτιμάται από τη φοιτητική παράταξη, θα κυμανθεί περίπου στο 2% πάνω από τα περσινά ποσοστά της.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.