Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Γεωργία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Ατζαρίας στη μετά Αμπασίντζε εποχή

Η Γεωργία αναλαμβάνει τον έλεγχο της Ατζαρίας στη μετά Αμπασίντζε εποχή

Για τη δεύτερη -κατόπιν της αναίμακτης ανατροπής Σεβαρντνάντζε- «βελούδινης επανάστασης» μιλούν οι Γεωργιανοί μετά την αποχώρηση του Α.Αμπασίντζε από την Ατζαρία. Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι διέλυσε τη Βουλή της επαρχίας που βρίσκεται πλέον υπό προεδρικό έλεγχο.

51

Για τη δεύτερη -κατόπιν της αναίμακτης ανατροπής Σεβαρντνάντζε- «βελούδινης επανάστασης» μιλούν οι Γεωργιανοί πολίτες μετά την αποχώρηση του Ασλάν Αμπασίντζε από την Ατζαρία. Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι διέλυσε ήδη το Κοινοβούλιο της αυτόνομης επαρχίας που βρίσκεται πλέον υπό άμεσο προεδρικό έλεγχο.

Ο Γεωργιανός πρόεδρος κατήργησε επίσης τη θέση που κατείχε ο Ασλάν Αμπασίντζε, προχωρώντας στη σύσταση ενός μεταβατικού συμβουλίου για τη διοίκηση της επαρχίας έως τη διενέργεια εκλογών τον Ιούνιο. Επισημαίνεται ότι ο Σαακασβίλι έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα ζητήσει την έκδοση του Ασλάν Αμπασίντζε, ο οποίος διέφυγε στη Ρωσία.

Ανταποκριτής του BBC στη Γεωργία μεταδίδει ότι από τις εκλογές αναμένεται να προκύψει ένα συμβούλιο υπουργών οι οποίοι θα διοικούν την επαρχία της Ατζαρίας, και θα αναφέρονται στην κεντρική κυβέρνηση της Τιφλίδας.

Έπειτα από ένα μήνα μαζικών διαδηλώσεων και σειράς τελεσιγράφων από πλευράς Σαακασβίλι ο Ασλάν Αμπασίντζε εγκατέλειψε τελικώς την Ατζαρία για να ακολουθήσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί των πολιτών στους δρόμους της αυτόνομης γεωργιανής επαρχίας.

Η κρίση έληξε αναίμακτα και η Ουάσινγκτον έσπευσε να καλωσορίσει «την ειρηνική αποκατάσταση της Αρχής της Τιφλίδας», κάνοντας λόγο για μία «ιστορική ημέρα» για τη Γεωργία. Η τεταμένη κατάσταση του τελευταίου διαστήματος είχε προκαλέσει την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρώπης, δεδομένου ότι το κράτος της Μαύρης Θάλασσας θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024