Σε αναθεώρηση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού προχωρά από το Σεπτέμβριο το ΥΠΕΧΩΔΕ
Στην αναθεώρηση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού προχωρά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στους άμεσους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και η ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης.
Στη ριζική αναθεώρηση του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού προχωρά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στους άμεσους στόχους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και η ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Απογευματινής την Παρασκευή, το υπουργείο θα επιδιώξει τη ρύθμιση του συνόλου του ελληνικού χώρου με χωροταξικά σχέδια, τον καθορισμό χρήσεων γης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ορθή πολεοδομική οργάνωση πόλεων και οικισμών, την προστασία της εξωαστικής γης, τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και την άμεση αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, προτεραιότητα θα δοθεί στην ένταξη 60 πυκνοκατοικημένων περιοχών σε όλη τη χώρα, για τις οποίες έχει ήδη εγκριθεί η παροχή κονδυλίων στους δήμους για την άμεση σύνταξη των πολεοδομικών μελετών.
Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ δεν σκοπεύει να καταργήσει τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το χωροταξικό σχεδιασμό, αφού εκτιμάται ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.