Σειρά επαφών με το οικονομικό επιτελείο έχει ο Πρωθυπουργός
Ενημέρωση εφ όλης της ύλης για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών είχε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής από το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της ομιλίας του στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.
27
Ενημέρωση εφ όλης της ύλης για την εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών είχε την Πέμτπη ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής από το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της ομιλίας του στη Βουλή την προσεχή Τετάρτη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.
Οι κκ. Αλογοσκούφης, Δούκας, Ρεγκούζας και Φώλιας συνοδευόμενοι από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββα Τσιτουρίδη επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσαν για την πορεία της οικονομίας, σε ότι αφορά τους τέσσερις βασικούς της άξονες: τα δημοσιονομικά, το φρολογικό, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες.
Στην πρώτη αυτή αναλυτική ενημέρωση για την οικονομία, ο κ.Καραμανλής ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες- από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης προώθηση των μέτρων που αφορούν την ενίσχυση των μικρομεσαίων και των αγροτών και επιτάχυνση των προκηρύξεων προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ.
«Κάναμε μια πλήρη ανασκόπηση των ζητημάτων που αφορούν στην οικονομία και τον προϋπολογισμό. Όπως όλοι γνωρίζετε, η κατάσταση που παραλάβαμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η κυβέρνηση όμως έχει το πρόγραμμα και τη θέληση για να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανεργίας και κοινωνική συνοχή», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών των υγρών καυσίμων, ο προυπολογισμός και το δημόσιο χρέος.
Πάντως όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας ξεπέρασε πέρυσι το 103% του ΑΕΠ, ενώ και φέτος αναμένεται να παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ, πολύ πιο πάνω από τις προηγούμενες προβλέψεις.
Το Reuters αναφέρει ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της προηγούμενης κυβέρνησης, το δημόσιο χρέος θα υποχωρούσε το 2004 στο 98,5% του ΑΕΠ, ενώ ο στόχος για το 2003 ήταν να κυμανθεί στο 101,7% του ΑΕΠ. «Οι αναθεωρήσεις αυτές προκύπτουν από τα πορίσματα της απογραφής της οικονομίας που διεξήγαγε η νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του υπουργείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442