Περιστατικό άσχετο με τους Αγώνες η επίθεση στο τμήμα Καλλιθέας, λέει η ΕΛ.ΑΣ.
Ως μεμονωμένο γεγονός, που δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρακτήρισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος τις εκρήξεις τριών αυτοσχέδιων ωρολογιακών μηχανισμών στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας.
Ως μεμονωμένο γεγονός, που δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρακτήρισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Γιώργος Αγγελάκος τις εκρήξεις τριών αυτοσχέδιων ωρολογιακών μηχανισμών στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας.
Ο κ. Αγγελάκος τόνισε ότι η ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προβληματίζεται ιδιαιτέρως από την έκρηξη του τρίτου μηχανισμού, η οποία σημειώθηκε με διαφορά μισής ώρας από τις δύο πρώτες. Το γεγονός αυτό, προσέθεσε, φανερώνει ότι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις «δεν ήθελων απλώς να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ήθελαν να υπάρξουν και θύματα».
Ακόμη τόνισε ότι οι δράστες ίσως είναι «υπολείμματα εσωτερικά» (εννοώντας προφανώς υπολείμματα ελληνικών τρομοκρατικών οργανώσεων), που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πάντως, αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με την ταυτότητα των δραστών και τόνισε ότι θα ενημερώσει αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο κ. Αγγελάκος, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων γιατί δεν φυλασσόταν η πίσω είσοδος του αστυνομικού τμήματος Καλλιθέας, απάντησε ότι εδώ και ένα χρόνο η είσοδος αυτή είναι κλειστή και δεν θεωρήθηκε σκόπιμο.
Τέλος, αφού επανάλαβε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρόκειται να επηρεαστούν από το μεμονωμένο αυτό περιστατικό, επισήμανε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα αστυνομικά τμήματα.