Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 12o
Η περιοδεία Ερντογάν θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις, εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών

Η περιοδεία Ερντογάν θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις, εκτιμά το υπουργείο Εξωτερικών

Ιδιωτική, χαρακτήρισε εκ νέου την Τρίτη, την περιοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού στη Θράκη η ελληνική κυβέρνηση. Το υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι στο σύνολο της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν θα συμβάλει στην εμπέδωση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

53

Ιδιωτική, χαρακτήρισε εκ νέου την Τρίτη, την περιοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού στη Θράκη η ελληνική κυβέρνηση. Το υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι στο σύνολο της η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν θα συμβάλει στην εμπέδωση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος σημείωσε ότι όπως σε όλες τις επίσημες επισκέψεις αρχηγών κρατών στην Ελλάδα, υπάρχει το επίσημο και το ιδιωτικό πρόγραμμα, έτσι και η παρουσία του Τ.Ερντογάν στην Θράκη αφορά το ιδιωτικό κομμάτι της επίσκεψής του.

Η Ελλάδα δεν έχει οποιοδήποτε λόγο να μην επιθυμεί μια επίσκεψη ιδιωτικής φύσεως στην περιοχή της Θράκης, παρατήρησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκεται σε κλίμα συνεχώς βελτιούμενο, και ότι υπάρχει πολύ καλή επαφή και συνεννόηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.

Η επίσκεψη αυτή θα συμβάλει στην εμπέδωση και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε ό,τι αφορά πιθανή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιμβρο και την Τένεδο, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα.

Παρατήρησε, επίσης, ότι ακόμη διαμορφώνεται το επίσημο μέρος της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης θα υποδεχθούν τον Τούρκο πρωθυπουργό κατά την άφιξή του στη Β.Ελλάδα, κατά τα πρότυπα της ελληνικής παραδοσιακής φιλοξενίας.

Η επίσκεψη θα έχει ένα έντονο οικονομικό χαρακτήρα, θα γίνει διεξοδική εξέταση της πορείας των διμερών σχέσεων και μεταξύ άλλων θα συζητηθεί ο προγραμματισμός και η περαιτέρω ικανοποίηση των υπαρχουσών ευκαιριών για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies