Φυλάκιση 35 μηνών με αναστολή επεβλήθη στον κυβερνήτη του μοιραίου Falcon
Ποινή φυλάκισης 35 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον Ιωάννη Ανδρουλάκη, κυβερνήτη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Falcon για το δυστύχημα που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999.
43
Ποινή φυλάκισης 35 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον Ιωάννη Ανδρουλάκη, κυβερνήτη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους Falcon, για το δυστύχημα που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 99 και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άτομα, ανάμεσά τους και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κυβερνήτης δεν άναψε έγκαιρα το προειδοποιητικό λαμπάκι για την πρόσδεση των επιβατών.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τού είχε επιβάλει πενταετή ποινή φυλάκισης, καθώς τον είχε κρίνει ένοχο και για λάθος χειρισμούς που μπλόκαραν τον αυτόματο πιλότο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συντάξεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442