Με αναφορές στη διεύρυνση της ΕΕ η ομιλία της Αλ.Παπαρήγα στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ
Την ώρα που κυβερνήσεις, βιομήχανοι και τραπεζίτες πανηγυρίζουν τη διεύρυνση της ΕΕ, οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αντίστασης. Αυτό τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
Την ώρα που κυβερνήσεις, βιομήχανοι και τραπεζίτες πανηγυρίζουν τη διεύρυνση της ΕΕ οι εργαζόμενοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.
«Το καθήκον των εργαζομένων, όλων μας που αντιστεκόμαστε, είναι να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο, ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι και ότι η ΕΕ τα επόμενα χρόνια θα συναντήσει σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα πιο πλατιά αποφασιστική και δυναμική αντίσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας: «Την παρακολουθούμε, δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά της εκκλησίας, ας τα βρούνε μόνοι τους.
» Ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος είναι κάτι που, αν υπήρχε σήμερα, θα βοηθούσε πάρα πολύ να μην υπάρχουν γενικότερες πολιτικές εμπλοκές σε αυτήν τη διένεξη» κατέληξε.
Η εκδήλωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά και ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι με πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ