
Την κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων καθηγητών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά την κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων καθηγητών. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ, που δεν επιθυμεί να καλύπτονται τα κενά με αυτόν τον τρόπο, αλλά με διορισμούς.
53
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά την κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων καθηγητών. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ, που δεν επιθυμεί να καλύπτονται τα κενά με αυτόν τον τρόπο, αλλά με διορισμούς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα την Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην πιθανότητα να μην απασχοληθούν στα δημόσια σχολεία εκπαιδευτικοί ως ωρομίσθιοι, ήδη από την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στο πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ, που το επανέλαβε και την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των καθηγητών επισήμαναν ότι φέτος απασχολήθηκαν 11.500 ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία, ενώ πέρσι ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 3.500. Όπως τονίστηκε, από τους ωρομίσθιους πολλοί παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η ΟΛΜΕ ζητά να μην καλύπτονται τα κενά με ωρομίσθιους και όπως ανέφεραν θα ζητήσουν από την Μαριέττα Γιαννάκου να διοριστούν 8.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Επίσης, αίτημά τους είναι να μην πραγματοποιηθεί φέτος ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, προκειμένου να διοριστούν οι αναπληρωτές συνάδελφοί τους, που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: «Το απήγαγαν το παιδί μου και το πήγαν εκεί» – Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης
- Άγιος Δημήτριος: Σκηνή αρχαίας τραγωδίας όταν ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε την ταυτότητα του θύματος
- Στα εγκαίνια του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παγιόλα στη Euroleague – Σενάριο και για τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο