
Υπέρ της επιβολής προστίμου σε όσους ρυπαίνουν τάσσεται το 89% των Αθηναίων
Το 89% των Αθηναίων συμφωνεί με την επιβολή προστίμων σε όσους ρυπαίνουν, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διενεργήθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε 1.602 νοικοκυριά. Οι Αθηναίοι σε ποσοστό 46,6% έχουν την αίσθηση ότι η πόλη δεν είναι καθαρή.
38
Το 89% των Αθηναίων συμφωνεί με την επιβολή προστίμων σε όσους ρυπαίνουν, σύμφωνα με τηλεφωνική έρευνα που διενεργήθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε 1.602 νοικοκυριά. Επίσης, το 77,3% των δημοτών πιστεύει ότι το πρόγραμμα καθαριότητας «Καθαρή Συμμαχία» θα βελτιώσει την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας κατά πολύ ή αρκετά.
Οι Αθηναίοι πάντως σε ποσοστό 46,6% έχουν την αίσθηση ότι η πόλη δεν είναι καθαρή, το 26,9% λέει ότι «μάλλον δεν είναι καθαρή» ενώ το 26,2% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθαριότητα της πόλης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το 54,8% των πολιτών αισθάνεται πως δεν επιβαρύνει με τη στάση του την καθαριότητα της πόλης, ποσοστό 24,4% πιθανολογεί ότι δεν την επιβαρύνει, ενώ μόλις 8% παραδέχεται ότι ρυπαίνει την Αθήνα.
Παράλληλα, οι Αθηναίοι σε ποσοστό 68,4% δηλώνουν ότι με τη στάση τους βοηθούν να είναι καθαρή η πόλη, ενώ το 25,3% πιθανολογεί ότι βοηθά και μόλις 1,6% παραδέχεται ότι η συμβολή του είναι αρνητική.
Ωστόσο, όταν οι Αθηναίοι μιλούν για τους άλλους και όχι για τους εαυτούς τους έχουν διαφορετική άποψη, καθώς θεωρούν σε ποσοστό 43,3% ότι η πλειοψηφία των Αθηναίων δε σέβεται το περιβάλλον και σε ποσοστό 28,4% ότι μάλλον οι περισσότεροι Αθηναίοι δε σέβονται το περιβάλλον.
Το 59,9% των Αθηναίων πιστεύει ότι η καθαριότητα επιβαρύνεται πολύ από τους ίδιους τους πολίτες, ενώ δεύτερο μεγαλύτερο ρυπογόνο παράγοντα θεωρούν τις λαϊκές αγορές με ποσοστό 20,9%. Ποσοστό 65,8% των πολιτών θεωρεί ότι η καθαριότητα επιβαρύνεται πολύ από τη ρίψη σκουπιδιών έξω από τους κάδους, 65% από περιττώματα κατοικίδιων ζώων και 50,5% από αναγραφή συνθημάτων και εμπορικές αφίσες.
Οι συνηθέστερες παραβάσεις σύμφωνα με τους Αθηναίους είναι η ρίψη σκουπιδιών έξω από τους κάδους, περιττώματα κατοικίδιων τα οποία δεν μαζεύονται από τους ιδιοκτήτες των ζώων και εγκατάλειψη οχήματος σε κοινόχρηστο χώρο, τις οποίες έχει διαπιστώσει το 89,3%, 85,8% και 71,9% αντίστοιχα των πολιτών που συμμετείχαν στη έρευνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κεφαλονιά: «Το απήγαγαν το παιδί μου και το πήγαν εκεί» – Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης
- Άγιος Δημήτριος: Σκηνή αρχαίας τραγωδίας όταν ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε την ταυτότητα του θύματος
- Στα εγκαίνια του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παγιόλα στη Euroleague – Σενάριο και για τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο