Ρεκόρ στον αριθμό των Ολυμπιακών εθελοντών, μία ημέρα πριν λήξει η υποβολή αιτήσεων
Εντυπωσιακό ρεκόρ στον εθελοντισμό για τους Ολυμπιακούς έχει ήδη σημειώσει η Αθήνα. Οι αιτήσεις των υποψήφιων εθελοντών ξεπέρασαν τις 160.000, έναντι των 75.665 του Σίδνεϊ και των 78.000 της Ατλάντα. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει την Παρασκευή.
Εντυπωσιακό ρεκόρ στον εθελοντισμό για τους Ολυμπιακούς έχει ήδη σημειώσει η Αθήνα. Οι αιτήσεις των υποψήφιων εθελοντών ξεπέρασαν τις 160.000, έναντι των 75.665 του Σίδνεϊ και των 78.000 της Ατλάντα. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τους υποψήψιους εθελοντές λήγει την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αθήνα 2004, το 55% των υποψηφίων είναι γυναίκες, το 78% είναι κάτω των 35 ετών και το 41% έχει πανεπιστημιακή ή μεταπτυχιακή μόρφωση.
Από το σύνολο των αιτήσεων, το 60% υποβλήθηκαν στο Διαδίκτυο (η ηλεκτρονική υποβολή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων) και το 40% έντυπα.
Ένας στους τρεις υποψηφίους εθελοντές δηλώνει προηγούμενη εμπειρία εθελοντικής προσφοράς (33,6%) και ένας στους τέσσερις εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το 25% των αιτήσεων προέρχονται από χώρες του εξωτερικού (οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Γερμανία κατέχουν τις πρώτες θέσεις), ενώ το 9,5% από ομογενείς.
Ως προς τις αιτήσεις υποψηφίων που δηλώνουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα, το 62% προέρχονται από την Αθήνα και το 10% από τη Θεσσαλονίκη.
Οι δημοφιλέστεροι τομείς απασχόλησης εθελοντών, όπως προκύπτουν από τις αιτήσεις, είναι κατά σειρά: Αθλήματα, Τελετές, Δημόσιες & Διεθνείς Σχέσεις, Εξυπηρέτηση θεατών & Φιλοξενία, Πληροφορική.
Έως σήμερα, στο πλαίσιο της διαδικασίας Επιλογής Εθελοντών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 88.000 προσωπικές συνεντεύξεις. Περισσότεροι από 30.000 εθελοντές έχουν εξασφαλίσει τις οριστικές τους θέσεις και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό.
Τέλος, συνολικά 5.801 εθελοντές της Αθήνα 2004 έχουν ήδη δοκιμαστεί και εκπαιδευτεί στις 38 δοκιμαστικές αθλητικές διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.