Παρέμβαση Έβερτ κατά της τοποθέτησης Φιλιππίδη στην Τράπεζα Αττικής
Με την υπόθεση της «γνωστής φούσκας» συνδέει ο Μιλτιάδης Έβερτ τον τέως πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος φημολογείται ότι θα διορισθεί διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, απαντά ο Θ.Ρουσόπουλος.
27
Με την υπόθεση της «γνωστής φούσκας της εταιρείας Κεράνης» συνδέει ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ τον τέως πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αγγελο Φιλιππίδη, ο οποίος ενδέχεται να διορισθεί διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα Αττικής.
Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Εβερτ έχει ως εξής:
«Βασική προεκλογική εξαγγελία της Ν.Δ. υπήρξε το «νέο ήθος και ύφος» που θα διαπνέει την κυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές. Υποσχεθήκαμε επίσης κάθαρση στο έγκλημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο. Είναι γνωστό ότι χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τις αποταμιεύσεις τους».
»Όμως ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ύποπτο ρόλο εκείνη την περίοδο είναι ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων συμμετείχε στη δημιουργία της γνωστής φούσκας της εταιρίας Κεράνης ΑΕ».
»Για τη συμμετοχή του αυτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε κυρώσεις στον Αγγελο Φιλιππίδη, που θεωρήθηκε πρόσωπο κλειδί και για την συγκεκριμένη απάτη. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό και από δημοσιεύματα εφημερίδων».
»Σήμερα με έκπληξη διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ότι αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στη θέση διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Αττικής».
»Εάν αυτό είναι αλήθεια, να τον χαίρεται η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Αττικής, που διεχειρίζεται τα κεφάλαια των αποταμιευτών της Τράπεζας αλλά και μελών του ΤΣΜΕΔΕ, εάν τελικά επικυρώσει αυτή την απαράδεκτη τοποθέτηση».
Ρουσόπουλος: Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες για τοποθέτηση Φιλιππίδη στην Τράπεζα Αττικής, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Έβερτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση».
Έκπληξη εκφράζει ο Αγγ.Φιλιπίδης
Ο Αγγελος Φιλιππίδης εξέφρασε την έκπληξή του για την εναντίον του δήλωση από τον Μιλτιάδη Έβερτ, αναφέροντας ότι έχει δραστηριοποιηθεί επί μία δεκαετία στο χώρο της κεφαλαιαγοράς ως γενικός διευθυντής χρηματιστηριακών εταιρειών και σε αυτό το διάστημα δεν ασκήθηκε εναντίον του καμία μήνυση ή αγωγή.
Ο κ. Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι από το Μάιο του 1999 δέχθηκε «άδικη και κακοήθη επίθεση με πολιτικά κίνητρα» από την τότε ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς, η οποία -όπως αναφέρει- χωρίς λογική ή νομική βάση του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο, για το οποίο προσέφυγε στο ΣτΕ, του οποίου περιμένει την κρίση.
«Ο κ. Έβερτ υιοθετεί, εις βάρος ενός στελέχους της παράταξής του, αιτιάσεις μίας Επιτροπής την οποία όχι μία φορά αλλά επανειλημμένα έχει ο ίδιος κατηγορήσει για πλημμελή και μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της, ζητώντας την κεφαλή του προέδρου της επί πίνακι», καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άσκηση: Γιατί αργούμε να δούμε αλλαγές;
- Στο τραπέζι παράταση της τριετής φοροαπαλλαγής για τα ενοίκια
- Marfin: Απολογούνται οι δύο 42χρονοι, αναμένεται η έκδοση της 46χρονης – Πού στρέφονται οι έρευνες
- Μόνο φάρμακα και βρεφικά γάλατα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία υποχρεωτικά
- Συνταγή: Καλοκαιρινά γεμιστά
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε επτά περιοχές της χώρας
- Το εκλογικό δίπολο του ΠΑΣΟΚ, η «σκιώδης» κυβέρνηση και η ΔΕΘ
- Γιατί έχουμε λιγούρες τόσο συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442