Ο Ερντογάν έχει δικαίωμα να επισκεφθεί ομοθρήσκους του στη Θράκη, λέει η κυβέρνηση
Ο Τ.Ερντογάν είναι επίσημος προσκεκλημένος της κυβέρνησης και έχει δικαίωμα να συναντηθεί με ομοθρήσκούς του, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος την πρόθεση του Τούρκου πρωθυπουργού να περιοδεύσει στη Θράκη κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
«Ο κ. Ερντογάν είναι επίσημος προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης, είναι συνεπώς ευπρόσδεκτος και η επίσκεψή του υποδηλοί τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που αναφερόταν στην περιοδεία που προτίθεται να κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός στη Θράκη στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
«Ο κ. Ερντογάν έχει δικαίωμα να συναντηθεί με ομοθρήσκούς του και αυτό πιστοποιεί την ωριμότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας που αντιμετωπίζει τέτοια γεγονότα χωρίς φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια. Δεν έχουμε κάτι να αποκρύψουμε και αντίθετα επιδεικνύουμε τα επιτεύγματά μας. Η Δημοκρατία μας είναι ένα πρότυπο ανοιχτής κοινωνίας με ισονομία, ισοπολιτεία και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.
«Έχουμε εγκαταλείψει τις ανασφάλειες του παρελθόντος και έχουμε εμπεδώσει μια σχέση που απομακρύνει οποιαδήποτε μορφή καχυποψίας. Σύμφωνα εξάλλου με τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας έχουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική και οικοδομούμε καλές σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τις γειτονικές μας χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, η Θράκη, όπως και άλλες περιοχές αποτελούν σταθερές γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με τις γείτονες χώρες», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι την τελευταία μέρα της επίσκεψής του ο κ. Ερντογάν θα συνοδεύεται από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Στυλιανίδη.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.