
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τoυς χειρισμούς των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού
Απάντηση στα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ότι η κυβέρνηση «έχει δώσει γη και ύδωρ» στην Τουρκία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Ο κ. Καραμανλής δεν χόρεψε ζεϊμπέκικο ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του» είπε ο Θ.Ρουσόπουλος.
30
Απάντηση στα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση «έχει δώσει γη και ύδωρ» στην Τουρκία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Ο κ. Καραμανλής δεν χόρεψε ζεϊμπέκικο ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του. Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις» τόνισε σχετικά ο κ. Ρουσόπουλος.
Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε με ανακοίνωση: «Τόσο κατάλαβε, τέτοια λέει η κυβέρνηση της ΝΔ για μια επιτυχημένη εξωτερική πολιτική με ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους, η οποία διαμορφώθηκε και ακολουθήθηκε με συνέπεια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα, όπως π.χ. η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πολιτική και μια στρατηγική που η κυβέρνηση της ΝΔ την υπονομεύει ήδη με τις λανθασμένες επιλογές της, την ακινησία και την απραξία της».
Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για το Κυπριακό κατά την πρόσφατη άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στην Ιρλανδία.
«Εμείς είπαμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε και το ναι και το όχι και θα συνεχίσουμε να συμπαριστάμεθα στους Κυπρίους, ενώ το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίστηκε στις μονομερείς επιλογές που με τόση ωμότητα έκανε πριν τις εκλογές» είπε ο κ. Βαληνάκης, για να καταλήξει:
«Πάντα μπορούμε να λειτουργούμε θετικά για την επίτευξη εθνικής συναίνεσης και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα που θα προστατεύει τους Κυπρίους, αλλά όταν ακούγονται μπιζιμποντικές δηλώσεις και τηλεφωνήματα δεξιά και αριστερά άνευ στρατηγικής και ουσιαστικού αποτελέσματος, δεν βοηθούν στην εθνική προσπάθεια.»
Η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έθεσε στην ατζέντα της Συνόδου το Κυπριακό, συνεχίζοντας «τη λογική της παθητικής συμπαράστασης».
Η βουλευτής και τέως επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν υποστήριξε επίσης ότι η προετοιμασία της επόμενης ημέρας ήταν ανεπαρκής και ζήτησε να διαμορφωθεί επειγόντως ένα σχέδιο δράσης και διαχείρισης των τρεχουσών εξελίξεων.
Εξάλλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τη Βουλή για το non paper που έδωσε στην ιρλανδική προεδρία για το Κυπριακό και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε σωστά τις διεθνείς θέσεις της χώρας.
«Ενώ είχαμε τη δυνατότητα να προβάλουμε βέτο δεν το κάναμε, αλλά φτάσαμε σε πολύ ικανοποιητικές αποφάσεις στο Λουξεμβούργο και στο Κορεπέρ» είπε ο κ. Βαληνάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κεφαλονιά: «Το απήγαγαν το παιδί μου και το πήγαν εκεί» – Ξεσπά ο πατέρας της 19χρονης
- Άγιος Δημήτριος: Σκηνή αρχαίας τραγωδίας όταν ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκε την ταυτότητα του θύματος
- Στα εγκαίνια του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Παγιόλα στη Euroleague – Σενάριο και για τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο