Έτοιμοι οι εκλογικοί κατάλογοι των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές
Οι εκλογικοί κατάλογοι των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου βρίσκονται ήδη στις νομαρχίες και στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως επισήμανε την Πέμπτη ο Πρ.Παυλόπουλος, έπειτα από τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.
Οι εκλογικοί κατάλογοι των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου βρίσκονται ήδη στις νομαρχίες και στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών, όπως επισήμανε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλος, έπειτα από τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα εκλογικά τμήματα θα έχουν καθοριστεί έως την επόμενη εβδομάδα.
Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν τα ίδια με αυτά που λειτούργησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, όσοι είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Μαρτίου ως ετεροδημότες σε ειδικά εκλογικά τμήματα, στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν στα πλησιέστερα στον τόπο διαμονής τους εκλογικά τμήματα, τα οποία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Σχετικά με τον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων, το ΚΚΕ και τα μικρότερα κόμματα ζητούν περισσότερο δωρεάν χρόνο, για να παρουσιάσουν τη θέση τους, καθώς αισθάνονται «αδικημένα», όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ.Σκυλλάκος, αφού αυτό προκύπτει ακόμα και με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ.
Τέλος, όσον αφορά στους Ελληνες του εξωτερικού, οι οποίοι υπολογίζονται γύρω στους 38.000, θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους σε ειδικά εκλογικά τμήματα στα προξενεία, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 20 με 21 Μαΐου.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ