Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 13o
Στο ένα τρίτο των λωρίδων του Ολυμπιακού Δικτύου η διέλευση των ΙΧ τις ημέρες των Αγώνων

Στο ένα τρίτο των λωρίδων του Ολυμπιακού Δικτύου η διέλευση των ΙΧ τις ημέρες των Αγώνων

Στη διάρκεια των Αγώνων οι δύο από τις τρεις λωρίδες των οδών του Ολυμπιακού Δικτύου θα χρησιμοποιούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα διαπιστευμένα οχήματα, τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά, σύμφωνα με το σχεδίο που παρουσιάσθηκε στο υπουργείο Δημ.Τάξης.

38

Το Επιχειρησιακό Σχεδίο Ασφάλειας Ολυμπιακών Οδικών Μεταφορών παρουσιάσθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το σχέδιο αφορά στη διαχείριση των κυκλοφοριακών αναγκών στο νομό Αττικής και στις Ολυμπιακές πόλεις κατά την περίοδο των Αγώνων.

Συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό Δακτύλιο (Αττική Οδός, Λ.Κηφισού, Λ.Ποσειδώνος, Λ.Συγγρού, Καλλιρρόης, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Κηφισίας), καθώς και σε μεγάλο τμήμα του Πρωτεύοντος Ολυμπιακού Οδικού Δικτύου (Λ.Κατεχάκη, Λ.Μαραθώνος, Λ.Μαρκοπούλου, Βάρης – Κορωπίου, τμήμα της Αθηνών – Λαμίας, Λ.Κύμης), η κυκλοφορία θα γίνεται ως εξής:

– Στην αριστερή λωρίδα θα κινούνται μόνο τα διαπιστευμένα οχήματα
– Στη δεξιά λωρίδα θα κινούνται μόνο τα μέσα μαζικής μεταφοράς
– Στη μεσαία λωρίδα θα κινούνται μόνο τα ΙΧ

Οι ζώνες ελεγχόμενης εισόδου και κυκλοφορίας οριοθετούνται σε απόσταση από 50 έως 400 μέτρα περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στις ζώνες αυτές θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στα διαπιστευμένα οχήματα, ενώ όσοι διαμένουν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές θα εισέρχονται και θα σταθμεύουν μόνο με ειδική άδεια, που θα χηρηγείται από τους δήμους.

Η τήρηση των μέτρων θα ελέγχεται με πεζούς τροχονόμους, πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τεχνικά μέσα (κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, αισθητήρες μέτρησης κυκλοφοριακής πυκνότητας), επιτήρηση από αέρος (ελικόπτερα, αερόπλοιο).

Ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και στις πέντε Ολυμπιακές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο και Ολυμπία) και στις εθνικές οδούς.

Στην παρουσίαση, την Τετάρτη, παρέστησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκης, ο υφυπουργός Χρ.Μαρκογιαννάκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Φ.Νασιάκος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων υποστράτηγος Β.Κωνσταντινίδης και ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Π.Αδαμίδης.

Ο Γ.Βουλγαράκης ζήτησε τη συμπαράσταση του κάθε πολίτη, ώστε η Αθήνα τις ημέρες των αγώνων να είναι μια «άνετη» πόλη, για να υποδεχθεί όλους εκείνους που θα ταξιδέψουν από κάθε γωνιά της γης, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς.

«Μας ενδιαφέρει να κάνουμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλοί Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνει ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες, σημαίνει όμως και ότι όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι θα ζουν εκείνη την περίοδο στις πόλεις, θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή τη χαρά, γιατί για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το στοίχημα να πετύχει» τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies