38

Η υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου συνοδευόμενου από ανάλογες πολιτικές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην ΕΕ, τόνισε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πρώην επίτροπος στην ΕΕ Αννα Διαμαντοπούλου σε ημερίδα με θέμα «Συμμετοχική Δημοκρατία και Καταπολέμηση των Διακρίσεων».

Την ημερίδα οργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις εργασίες συντόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου.

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι μόνο τέσσερις χώρες της ΕΕ έχουν ενσωματώσει στο νομοθετικό τους πλαίσιο τις δύο Οδηγίες της ΕΕ για την καταπολέμηση των διακρίσεων, ενώ επισήμανε ότι οι συζητήσεις γι αυτές τις οδηγίες ήταν «θυελλώδεις».

«Ελπίζω οι συζητήσεις να μεταφερθούν και στην Ελλάδα, έστω και αν προκληθούν θύελλες» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «λυδία λίθος για την Αριστερά είναι η στάση της στο θέμα των διακρίσεων».

Στην ημερίδα μίλησαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία, ο καθηγητής του London School of Economics Νίκος Μουζέλης, ο διευθυντής του κέντρου «Αντιγόνη», που είναι ο εθνικός φορέας συνεργασίας με την ΕΕ για την παρακολούθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής κατά των διακρίσεων, Νάσος Θεοδωρίδης και ο διευθυντής του περιοδικού «Μαρτυρίες» της Διεθνούς Αμνηστίας Διονύσης Γουσέτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ