Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Βήμα απεμπλοκής της DaimlerChrysler από την Mitsubishi Motors

Βήμα απεμπλοκής της DaimlerChrysler από την Mitsubishi Motors

Βήμα απεμπλοκής από τη δοκιμαζόμενη Mitsubishi Motors έκανε η DaimlerChrysler, καθώς την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ιαπωνικής εταιρείας, προκαλώντας ανακούφιση στην αγορά.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Βήμα απεμπλοκής από τη δοκιμαζόμενη Mitsubishi Motors έκανε η DaimlerChrysler, ανακοινώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ιαπωνικής εταιρείας.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση αυτή συνιστά ένα βήμα πίσω στην προσπάθεια της γερμανο-αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να καταστεί παγκόσμιος κατασκευαστής.

Η Mitsubishi αναζητά κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 700 δισ. γεν, το 1/3 του οποίου αναμενόταν ότι θα προέλθει από τη DaimlerChrysler -η οποία συμμετέχει σε ποσοστό 37% στο μετοχικό κεφάλαιο της υπ αριθμόν τέσσερα ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας- και το υπόλοιπο από τις σχετιζόμενες με την MMC εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές.

Η αγορά ανακουφίστηκε από την απόφαση της DaimlerChrysler να θέσει τέρμα στην κοστοβόρα εμπλοκή της στην MMC, στέλνοντας την τιμή της μετοχής σε υψηλότερα επίπεδα (έως και κατά 8%). Αναλυτής του κλάδου τόνισε, ωστόσο, ότι «εάν το να καταστείς παγκόσμιος κατασκευαστής σημαίνει παρουσία στην Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, η DaimlerChrysler έδρασε ανεπιτυχώς σε ένα από αυτά τα τρία σημεία».

Η γερμανο-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει όμως παρουσία στη Ασία επειδή αφενός διαθέτει ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας στη Fuso, την μονάδα βαρέων φορτηγών που είχε η Mitsubishi, και αφετέρου τις πρόσφατες επενδύσεις στον τομέα αυτοκινήτων κύρους, της Mercedes, στην Κίνα.

«Ήταν ανέκαθεν προφανές ότι ένας από του λόγους για τους οποίους η DaimlerChrysler κινήθηκε προς τη Mitsubishi ήταν να αποκτήσει τον έλεγχο της Fuso» υπογράμμισε ο αναλυτής του κλάδου στη Goldman Sachs Κιθ Χέιζ.

Προς το παρόν, αν και η DaimlerChrysler σταματά την παροχή οικονομικής στήριξης στη Mitsubishi και ενδέχεται να επαναχαρακτηρίσει την σε ποσοστό 37% συμμετοχή της ως διαθέσιμη προς πώληση, δεν έχει αποφασίσει ακόμη να αναζητήσει αγοραστή, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλός της Μάνφρεντ Γκετς.

Η απόφαση της DaimlerChrysler αιφνιδίασε τις τρεις βασικές εταιρείες του ομίλου -Mitsubishi Corp., Mitsubishi Heavy Industries και Bank of Tokyo-Mitsubishi- αλλά δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στη Mitsubishi Motors.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies