Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ουσιαστικός διάλογος για το Κυπριακό η μόνη δέσμευση του Τ.Παπαδόπουλου απέναντι στην ΕΕ

Ουσιαστικός διάλογος για το Κυπριακό η μόνη δέσμευση του Τ.Παπαδόπουλου απέναντι στην ΕΕ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κύπριου προέδρου Μ.Καρογιάν απαντώντας στις κατηγορίες Φερχόιγκεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η μόνη δέσμευση που ανέλαβε ο Τάσσος Παπαδόπουλος απέναντι στην ΕΕ ήταν να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού.

53

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κύπριου προέδρου Μάριος Καρογιάν απαντώντας στις κατηγορίες Φερχόιγκεν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η μόνη δέσμευση που ανέλαβε ο Τάσσος Παπαδόπουλος απέναντι στην ΕΕ ήταν να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αρμόδιου για την διεύρυνση της ΕΕ επιτρόπου Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος έκανε λόγο για αθέτηση εκ μέρους του κ. Παπαδόπουλου υποσχέσεων με την τοποθέτησή του κατά του σχεδίου και δήλωσε ότι με τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης αισθάνεται προσωπικά απογοητευμένος, ότι προκλήθηκε και εξαπατήθηκε.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του Κύπριου προέδρου υπογράμμισε ότι η μόνη δέσμευση του Τάσσου Παπαδόπουλου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν «να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος και μια διαπραγμάτευση για επίλυση του Κυπριακού, χωρίς να είμαστε έξω απο τις παραμέτρους και την φιλοσοφία των Ηνωμένων Εθνών».

Ο κ. Καρογιάν σημείωσε: «Αν η κυβέρνηση Κληρίδη, ή κάποιοι άλλοι δεσμεύτηκαν για το αντίθετο, τότε θα πρέπει να το ξέρουμε κι εμείς».

Επιπλέον, παρατήρησε ότι ο Κύπριος πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται σήμερα ότι δεν θέλει λύση του Κυπριακού, έδωσε στη Ν.Υόρκη τη δική του μάχη, και έλαβε πάντα σε συνεννόηση με την Ελληνική κυβέρνηση και τα κυπριακά κόμματα τις κοινές αποφάσεις.

Ο Μ.Καρογιάν επισήμανε ότι ο Τ.Παπαδόπουλος είναι τώρα το εξιλαστήριο θύμα και ο αποδιοπομπαίος τράγος, αφού -όπως είπε- είχε το θάρρος, τεκμηριώνοντας τη θέση του, να πει το «όχι», ενώ δεν υπήρξαν από τους υποστηρικτές του «ναι» ουσιαστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Κύπριου προέδρου ανέφερε ότι ο Τ.Παπαδόπουλος «εδώ και μέρες βρίσκεται σε συνεχή επαφή με φίλους και συμμάχους της Κύπρου», και απέρριψε την άποψη ότι η Κύπρος θα βρεθεί σε απομόνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies