Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Το «όχι» δεν θα έχει επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτιμά ο Γλ.Κληρίδης

Το «όχι» δεν θα έχει επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτιμά ο Γλ.Κληρίδης

Ανησυχία για το μέλλον της Κύπρου εκφράζει ο Γλαύκος Κληρίδης, σε περίπτωση που απορριφθεί το σχέδιο Ανάν. «Ένα όχι θα έχει επιπτώσεις που θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές» σημείωσε, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του νυν προέδρου.

30

Ανησυχία για το μέλλον της Κύπρου εκφράζει ο Γλαύκος Κληρίδης, σε περίπτωση που απορριφθεί το σχέδιο Ανάν. «Ένα όχι στο δημοψήφισμα θα έχει επιπτώσεις που θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές» σημείωσε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου, ο κ. Κληρίδης εκφράζει την άποψη ότι το «όχι» των Ελληνοκυπρίων θα οδηγήσει σε αναγνώριση της άλλης πλευράς από ισλαμικές χώρες. Παράλληλα, η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά και πολιτικά το ψευδοκράτος και το ευρωπαϊκό σύνορο θα είναι η διαχωριστική γραμμή.

Ο τέως πρόεδρος αφήνει σαφείς αιχμές κατά του νυν προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του στη Λουκέρνη: «Εκείνο που κάναμε ήταν να δώσουμε στα Ηνωμένα Έθνη σωρεία σημείων, υποβάλαμε ένα έγγραφο 200 σελίδων, και εις το τέλος, όταν μας εζήτησαν τα κύρια σημεία, αρνηθήκαμε να τα δώσουμε.»

Ο κ. Κληρίδης εκφράζεται θετικά για τους χειρισμούς του ηγέτη του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν έσπευσε να δαιμονοποιήσει το σχέδιο.

Πάντως, ο τέως πρόεδρος δεν πιστεύει ότι το ελληνοκυπριακό «όχι» θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις Αθήνας-Αγκυρας, δεδομένου ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας.

Τέλος, ο Γλαύκος Κληρίδης σπεύδει να προειδοποιήσει ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμεθα, αλλά με τι; Πώς θα αγωνιζόμεθα όταν θα έχουμε τη διεθνή κοινή γνώμη εναντίον μας;»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies