
Υπέρ της θετικής ψήφου στο σχέδιο Ανάν τάχθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης
Θετική ψήφο στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου, με απόλυτο σεβασμό στην αντίθετη άποψη, εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος για τη θέση που θα τηρήσει η παράταξη έναντι του σχεδίου Ανάν.
28
Παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξή του για τα όσα λέχθηκαν από τον πρόεδρο Παπαδόπουλο στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό για το σχέδιο Ανάν: «Δεν αποκρύβω πόσο απογοητεύτηκα όταν παρακολουθούσα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δαιμονοποιεί τη μία μετά την άλλη τις πρόνοιες του σχεδίου προκειμένου να καταλήξει σε μια από πολλού προειλημμένη απόφαση», είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού άρχισε στις 6.30 μ.μ. με καθυστέρηση δύο ωρών εν αναμονή του αποτελέσματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην Αθήνα, αλλά και δηλώσεων του προέδρου Παπαδόπουλου για το θέμα.
Μετά τον κ. Αναστασιάδη μιλά ο ιδρυτής του ΔΗΣΥ, επίτιμος πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.
Προσερχόμενος στο συνέδριο ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για ένα «ναι» στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου.
«Νομίζω ότι η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ένα μήνυμα για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Ένα μήνυμα που μέσα από τα όσα είπε, δημιουργεί το αντίθετο από τα όσα μέχρι σήμερα ακούσαμε, ότι δηλαδή η λύση είναι τόσο αρνητική που θα πρέπει ο λαός να πει το όχι», τόνισε.
Η απόφαση του Συνεδρίου θα ληφθεί με ψηφοφορία, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, προβλέπεται να είναι φανερή, εκτός εάν το συνέδριο αποφασίσει διαφορετικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βόρεια Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιασμών – 4 συλλήψεις, αναζητείται ο δεύτερος αρχηγός
- Μουντιάλ: Ο viral speaker της Αργεντινής «τρελάθηκε» ξανά – Το ασύλληπτο ξέσπασμα μετά το 2-1 του Λαουτάρο (vid)
- Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Πόπη Τσαπανίδου
- Ιράν: Το Ορμούζ είναι κόκκινη γραμμή – Αντίποινα των Φρουρών της Επανάστασης για τα πλήγματα των ΗΠΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε 4 εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ
- «Είμαι ενθουσιασμένος» – Ο Αντετοκούνμπο έφτασε στο Μαϊάμι για τους Χιτ (vid)

