Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέντε στρατιώτες νεκροί από ηλεκτροπληξία στον Έβρο

Πέντε στρατιώτες νεκροί από ηλεκτροπληξία στον Έβρο

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, τη Μ.Πέμπτη, σε φυλάκιο κοντά στο Σουφλί του Έβρου. Το δυστύχημα οφείλεται σε ηλεκτροπληξία, στη διάρκεια εργασίας που εκτελούσαν οι άτυχοι στρατιώτες. Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

53

Πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, το πρωί της Μ.Πέμπτης, σε φυλάκιο στην περιοχή Κορνοφωλιά Λυκόφης, στο Σουφλί του Έβρου. Το δυστύχημα οφείλεται σε ηλεκτροπληξία που υπέστησαν οι άτυχοι στρατιώτες, στην προσπάθειά τους να τοποθετήσουν τον ιστό της σημαίας στη βάση της.

Οι πέντε στρατιώτες απανθρακώθηκαν, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο ιστός της σημαίας ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια, που βρίσκονταν πάνω από τη βάση του ιστού.

Νεκροί είναι ο στρατιώτης Αντώνιος Χατζηροδιάς του Δημοσθένη, 20 ετών, από τη Θεσσαλονίκη, ο δεκανέας Νικόλαος Θεοδωρούδης του Θεοδώρου, 28 ετών, από την Νικησιανή Καβάλας, ο στρατιώτης Χαράλαμπος Δημητριάδης του Ανέστη, 26 ετών, από τη Δράμα, ο στρατιώτης Αγγελος Τσίπης του Δημητρίου, 20 ετών, από τις Συκιές Θεσσαλονίκης και ο στρατιώτης Γεώργιος Χρυσαφίδης του Νικολάου, 20 ετών, από τη Σκύδρα Πέλλας.

Μετά την ενημέρωσή του για το δυστύχημα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κήρυξε πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή για έρευνα του περιστατικού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε στρατιωτών και επισήμανε ότι το τραγικό γεγονός επιβεβαιώνει την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, καθώς και σε τεχνικούς τομείς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε, ακόμη, ότι ο ίδιος μεταβαίνει στην περιοχή, ενώ με εντολή του ταξιδεύουν ήδη προς τη μονάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Παναγιώτης Χαρβάλας.

Επί τόπου έχει μεταβεί εισαγγελέας για την εξακρίβωση των αιτίων και συνθηκών του δυστυχήματος, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Οι σοροί των άτυχων στρατιωτών έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί διήμερο πένθος, οι σημαίες σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ δεν θα έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα οι εκδηλώσεις για το Πάσχα.

Βαθιά λύπη εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Σε μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για το θάνατο των πέντε στρατιωτών. «Πέντε νέοι άνθρωποι που εκλήθησαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα, λείπουν από τους δικούς τους, από την Ελλάδα, από όλους μας. Συλλυπούμαι από την καρδιά μου τις οικογένειές τους και συμμερίζομαι τον πόνο τους» ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος.

Τη βαθιά του οδύνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Ο αδόκητος θάνατος των πέντε στρατιωτών μας στον Έβρο προκαλεί σε όλους τους Έλληνες αισθήματα βαθιάς οδύνης. Στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος ήδη διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, ώστε να αποδοθούν -αν υπάρχουν- οι όποιες ευθύνες» δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πέντε στρατιωτών μας, πέντε νέων παιδιών που υπηρετούσαν την πατρίδα και βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα στο στρατιωτικό φυλάκιό μας στον Έβρο. Είναι προφανές ότι απαιτείται η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού αυτού δυστυχήματος».

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τις γραμμές

Ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσε και η ΔΕΗ, η οποία, αφού εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για το τραγικό γεγονός και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των στρατιωτών, επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη γραμμή μέσης τάσης είναι κατασκευασμένη από το 1974 σύμφωνα με τους κανονισμούς και πληροί όλες τις προβλεπόμενες από τους νόμους αποστάσεις ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024