Σεμνότητα, ταπεινότητα και μετριοπάθεια, η γραμμή που θα δώσει στην ΚΟ ο Κ.Καραμανλής
Σεμνότητα, ταπεινότητα, μετριοπάθεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο, το οποίο θα ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ να ακολουθούν στο εξής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Τρίτη.
Σεμνότητα, ταπεινότητα, μετριοπάθεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο, το οποίο θα ζητήσει από τους βουλευτές της ΝΔ να ακολουθούν στο εξής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Τρίτη.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Καραμανλής αναμένεται να χαρακτηρίσει την «αλαζονεία της εξουσίας» ως το «μεγαλύτερο αμάρτημα» και θα καλέσει τους βουλευτές του κόμματος να αποτελέσουν παράδειγμα με την πολιτική και προσωπική τους συμπεριφορά.
Επίσης, ο κ. Καραμανλής θα ζητήσει την εγρήγορση του κόμματος ώστε «η πλατιά κοινωνική συμμαχία» που πέτυχε η ΝΔ στις βουλευτικές της 7ης Μαρτίου να επιβεβαιωθεί στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Ο πρωθυπουργός θα καλέσει του υπουργούς να συνεργάζονται με τους βουλευτές και θα υπογραμμίσει το νέο ρόλο του κόμματος, που θα πρέπει να είναι «ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κοινωνία και την κυβέρνηση».
Παράλληλα, πιθανό είναι να ανακοινώσει και τη διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ πριν τις Ευρωεκλογές.
Στη ΝΔ, πάντως, αυτό που φαίνεται να προβληματίζει είναι η ανανέωση και αναδιοργάνωση του κόμματος, καθώς όπως συνηθίζουν να λένε παλιά στελέχη «η παράδοση είναι ότι στη ΝΔ έμπαινε λουκέτο όταν γινόταν κυβέρνηση».
Αλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το νέο στοίχημα είναι «η Ρηγίλλης να μείνει ζωντανή», καθώς:
Πρώτον, πρέπει να αποδείξει ότι η πλειοψηφία που εξασφάλισε στις εκλογές δεν ήταν συγκυριακή, αλλά θα έχει και συνέχεια και, δεύτερον, πρέπει να ανανεώσει τη δομή και τον πολιτικό της λόγο, δεδομένου ότι τον Νοέμβριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59