
Αίρεται ο ναυτικός αποκλεισμός της πρωτεύουσας της Ατζαρίας, ανακοίνωσε ο Σαακασβίλι
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ανακοίνωσε την Πέμπτη, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον ηγέτη των Ατζάρων Ασλάν Αμπασίντζε, πως άρει το ναυτικό αποκλεισμό του λιμανιού Βατούμι, της πρωτεύουσας της αυτόνομης αυτής δημοκρατίας.
38
Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι ανακοίνωσε την Πέμπτη, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον ηγέτη των Ατζάρων Ασλάν Αμπασίντζε, πως αίρει το ναυτικό αποκλεισμό του λιμανιού Βατούμι, της πρωτεύουσας της αυτόνομης αυτής δημοκρατίας.
«Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα άρουμε τον αποκλεισμό, γιατί επιλύθηκαν όλα τα θέματα που είχαν οδηγήσει σε παρεξήγηση» δήλωσε ο Σαακασβίλι, έχοντας στο πλευρό του τον Αμπασίντζε και απευθυνόμενος σε αρκετές εκατοντάδες Ατζάρων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία του ηγέτη τους.
«Πιστεύω πως πετύχαμε αμοιβαία κατανόηση» συνέχισε ο Σακασβίλι και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε για τα κρίσιμα θέματα και είχαμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει καμιά διαμάχη ανάμεσα στη Γεωργία και την Ατζαρία».
Από την πλευρά του, ο Αμπασίντζε τόνισε: «Η συνάντηση αυτή δείχνει πως δεν υπάρχουν θέματα, που δεν μπορούν να διευθετηθούν».
Τρεις ημέρες πριν, το Υπουργικό Συμβούλιο της Γεωργίας υπό τον Σαακασβίλι είχε ανακοινώσει τον αποκλεισμό του Βατούμι, προκειμένου να μην εισάγονται όπλα στη δημοκρατία αυτή από το εξωτερικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)
- Ουκρανία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση – Ο Ζελένσκι εξετάζει την απόλυση του αρχηγού του στρατού λόγω διαδηλώσεων
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες με τον Γιάρεμτσουκ (vid)
- Συνελήφθη 33χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Λόφο της Πνύκας – Άλλες δύο συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες

