
Αντιποίνων συνέχεια στη Λωρίδα της Γάζας – Νεκροί Τέσσερις Παλαιστίνιοι
Διπλή πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών την Τετάρτη σε προσφυγικό καταυλισμό της Λωρίδας της Γάζας με απολογισμό τέσσερις Παλαιστίνιους νεκρούς. Σε πλήρη εξέλιξη η ισραηλινή επιχείρηση αντιποίνων για το αιματηρό χτύπημα της Κυριακής στο λιμάνι Ασντόντ.
51
Διπλή πυραυλική επίθεση των Ισραηλινών την Τεράρτη σε προσφυγικό καταυλισμό της Λωρίδας της Γάζας με απολογισμό τέσσερις Παλαιστίνιους νεκρούς. Σε πλήρη εξέλιξη η ισραηλινή επιχείρηση αντιποίνων για το αιματηρό χτύπημα της Κυριακής στο λιμάνι Ασντόντ.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως μεταξύ των νεκρών από τις δύο ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα είναι δύο άοπλα ανήλικα αγόρια, καθώς και ένας άνδρας μαχητής -άγνωστο μέχρι στιγμής σε ποια παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση ανήκει.
Το Associated Press μεταδίδει πως προ των νέων ισραηλινών αντιποίνων παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών με εξτρεμιστές όταν ο οδηγός οχήματος στο οποίο επέβαιναν ένοπλοι αρνήθηκε να σταματήσει σε αστυνομικό έλεγχο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.
«Οι εξτρεμιστές πρέπει να γνωρίζουν πως δεν μπορούν να έχουν ασυλία όταν στέλνουν τρομοκράτες να σκοτώνουν Ισραηλινούς ξανά και ξανά» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Σαρόν ενέκρινε επισήμως μαζική επιχείρηση αντιποίνων κατά των εξτρεμιστών στη Λωρίδα της Γάζας.
Αποδυνάμωση εξτρεμιστών προ της απόσυρσης
Από την έναρξη των ισραηλινών αντιποίνων -για το αιματηρό διπλό χτύπημα της Κυριακής στο λιμάνι Ασντόντ- έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι και 26 ακόμη έχουν τραυματιστεί. Στόχος της κυβέρνησης Σαρόν είναι να αποδυναμώσει τους πυρήνες των εξτρεμιστών στη Γάζα προ της σχεδιαζόμενης στρατιωτικής απόσυρσης και εκκένωσης των περισσότερων εβραϊκών οικισμών.
Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις και ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης Σαούλ Μοφάζ δήλωσε πως στηρίζει την πλήρη αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, συνιστώντας όμως στον Αριέλ Σαρόν να διατηρήσει το Ισραήλ το έλεγχο των συνόρων της Ράφα -όπου βρίσκεται και ο προσφυγικός καταυλισμός που χτυπήθηκε την Τετάρτη.
Από πλευράς του, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ κατήγγειλε την ισραηλινή τακτική των αντιποίνων, υπογραμμίζοντας από το αρχηγείο του στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης: «Θέλουν να καταστρέψουν τη Λωρίδα της Γάζας προτού την εγκαταλείψουν, όμως ο λαός μας δεν γονατίζει»…
Και από το «μέτωπο» των εξτρεμιστών, ο πνευματικός ηγέτης της Χαμάς απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής εισβολής στη Γάζα, επισημαίνοντας πως μία τέτοια κίνηση θα είχε βαριές συνέπειες για το Ισραήλ. «Το Ισραήλ δεν είναι ικανό να το κάνει διότι συνειδητοποιεί το εύρος της αντίστασης που θα αντιμετωπίσει και τις απώλειες που θα υποστεί» αναφέρει ο σεΐχης Αχμέντ Γιασίν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Fed: Η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης διατηρεί το δράμα
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 2-2 κ.δ., 2-3 παρ.: Μάγκες από την Κρήτη, σήκωσαν το Κύπελλο!
- Δανεισμός ρεκόρ σε γιουάν από αμερικανικές τράπεζες
- Ποια ευρωπαϊκά ομόλογα χάνουν την αίγλη τους
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Ο Γιερεμέγιεφ ισοφαρίζει σε 2-2 και στέλνει τον τελικό στην παράταση – Δείτε όλα τα γκολ vid)
- Η Κέιτ Τζάκσον επέλεξε μια «ήρεμη» ζωή μακριά από το Χόλιγουντ

