
Δημοσιονομική απογραφή χωρίς επικίνδυνες ανατροπές
Την πρώτη συνάντησή τους εφ όλης της ύλης, από τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής έως την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τιςν τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, θα έχουν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής με τον Γ.Αλογοσκούφη.
27
Την πρώτη συνάντησή τους εφ όλης της ύλης, από τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής έως την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, θα έχουν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, στην ατζέντα του κ. Αλογοσκούφη βρίσκονται τρία βασικά θέματα τα οποία θα παρουσιάσει και θα ζητήσει την έγκριση από οτν πρωθυπουργό να προχωρήσει: η δημοσιονομική απογραφή, η φορολογική μεταρρύθμιση και η πλήρης στελέχωση του υπουργείου του, καθώς και η ακριβής κατανομή των αρμοδιοτήτων υφυπουργών και γενικών γραμματέων.
Ο υπουργός Οικονομίας δια των στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα δημιούργησε την αίσθηση ότι δεν επιθυμεί ανατροπές στην εικόνα της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς και ειδικά στην ΕΕ. «Το έλλειμμα μπορεί να ανέλθει ενδεχομένως και πάνω από το 3% για ορισμένους μήνες, αλλά θα συμμαζευτεί με το νέο πρόγραμμα σταθερότητας που θα υποβληθεί το Σεπτέμβριο» είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι μόλις λειτουργήσει η Βουλή θα ακυρωθεί η ρύθμιση Χριστοδουλάκη με την οποία μεταφέρθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ που εισπράχθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2004 στο 2003. Έτσι, το έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο κατά 1% περίπου και αναμένεται να ανέλθει στο 2,7% του ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Φιλική ήττα για τη Ναϊμέγκεν από την Έλβερσμπεργκ (1-0)
- Ιράν: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο της Υεμένης, λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί
- Ισπανία: Ένας νεκρός από πυρκαγιά στη Βαλένθια
- Μπολόνια – Ηρακλής 2-0: Θετικές εντυπώσεις από τον «Γηραιό», παρά τη φιλική ήττα (vid)
- Σύρος: Τι ισχυρίζεται ο δράστης που τραυμάτισε θανάσιμα τη 42χρονη – Τι λέει ο πρώην ο σύζυγος του θύματος
- ΕΛΑΣ: Επικίνδυνη η εμπλοκή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία

