
Στην Αγκυρα μεταβαίνει ο Τζορτζ Ο.Μπους τον Ιούνιο προ της συνόδου του ΝΑΤΟ
Την Αγκυρα επισκέπτεται στις 26 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προ της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας.
51
Την Αγκυρα επισκέπτεται στις 26 Ιουνίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία προ της μετάβασής του στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί στη σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας.
«Ο πρόεδρος [των ΗΠΑ] θα φθάσει στην Αγκυρα το απόγευμα της 26ης Ιουνίου και αναμένεται να συναντηθεί στις 27 Ιουνίου με τον Τούρκο πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» δήλωσε στο Reuters Αμερικανός διπλωμάτης στην Αγκυρα.
Επισημαίνεται ότι η σύνοδος του ΝΑΤΟ αρχίζει στς 27 Ιανουαρίου με το δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών των επτά πρώην κομμουνιστικών κρατών που εισέρχονται στους κόλπους της Συμμαχίας την άνοιξη.
Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και το όραμα των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή που στοχεύει στην ενθάρρυνση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.
Η Αγκυρα θεωρείται από την Ουάσινγκτον ως μοντέλο μουσουλμανικής δημοκρατίας για την ευρύτερη Μέση Ανατολή, καθώς και σύμμαχος-κλειδί στο ΝΑΤΟ και στην διεθνή εκστρατεία για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής» (vid)
- Στο «πόδι» η Κρήτη: Οπαδοί του ΟΦΗ πανηγυρίζουν στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας (vid)

