
Η τελεσίδικη απόφαση για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα εφαρμοσθεί, διαβεβαίωσε ο Ν.Μπίστης
Το υπουργείο Εσωτερικών θα εφαρμόσει, όπως άλλωστε οφείλει, οποιαδήποτε τελεσίδικη απόφαση σχετικά με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Μπίστης.
38
Το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύεται να εφαρμόσει οποιαδήποτε τελεσίδικη απόφαση ληφθεί σχετικά με το γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, δήλωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Μπίστης, με αφορμή πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο, που καθόριζε τη διεξαγωγή των διαγωνισμών του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπίστης δήλωσε: «Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης δεσμεύεται για μία ακόμη φορά ότι θα εφαρμόσει, όπως άλλωστε οφείλει, οποιαδήποτε τελεσίδικη απόφαση ληφθεί».
Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί περί το τέλος του τρέχοντος Μαρτίου.
Ανακοίνωση του ΣΥΝ
Από τον Συνασπισμό εκδόθηκε για το θέμα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Μετά από έξι χρόνια δικαστικής ταλαιπωρίας και σκληρούς αγώνες δικαιώθηκαν τελικώς από το Συμβούλιο Επικρατείας οι επιτυχόντες μη διορισθέντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του Φεβρουαρίου 1998.
»Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Επικρατείας αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επί τόσα χρόνια κώφευε στα δίκαια αιτήματα των επιτυχόντων.
»Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο οποίος συμπαραστάθηκε στους αγώνες των επιτυχόντων και μη διορισθέντων και με ερωτήσεις, τροπολογίες και έμπρακτη βοήθεια των βουλευτών του υποστήριξε τα αιτήματά τους, χαιρετίζει τη δικαίωσή τους και ζητά την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γερμανία: Εγκρίθηκαν η έκπτωση στον φόρο καυσίμων και το αφορολόγητο μπόνους για εργαζόμενους
- Ρέθυμνο: Γυναίκα μπήκε στη θάλασσα για να δώσει τέλος στη ζωή της
- Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Σπάει την σιωπή της η κοπέλα του δράστη – «Του είπα μην πας για κανένα λόγο»
- Miami Vice: Η αλήθεια κρύβεται στα παστέλ κοστούμια των 80s – Η σειρά που έκανε κουλ τους ντετέκτιβ
- Ο αριθμός των ανθρώπων με ακρωτηριασμούς θα αυξηθεί στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ εμποδίζει την παροχή βοήθειας
- Gazzetta dello Sport: «Ανοιχτός στο να αναλάβει την Εθνική Ιταλίας ο Γκουαρντιόλα»
