
Η Alitalia εξακολουθεί να επιδιώκει συνεργασία με την Air France και την KLM
Η νέα διοίκηση του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia, θα επιμείνει στον στόχο που είχε τεθεί αρχικά, να επιδιώξει τη συνεργασία με την Air France και την KLM, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι.
28
Η νέα διοίκηση του ιταλικού αερομεταφορέα Alitalia, θα επιμείνει στον στόχο που είχε τεθεί αρχικά, να επιδιώξει τη συνεργασία με την Air France και την KLM, δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Τζιανφράνκο Φίνι.
Ο Φίνι δήλωσε επίσης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να διαθέσει στην αγορά περισσότερες μετοχές της, αλλά διέψευσε δημοσίευμα που έκανε λόγο για ενδιαφέρον ισχυρού αγοραστή να αποκτήσει ικανό μερίδιο της εταιρείας ώστε να έχει τον έλεγχό της.
Ο Φραντσέσκο Μπανγκότσι παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, καθώς η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αρνήθηκε την περικοπή 2.700 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο τριετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης του ζημιογόνου ιταλικού κρατικού αερομεταφορέα. O Φίνι παρατήρησε ότι η ορισμένες απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες.
Η Air France και η KLM δεν έχουν αρνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά θέτουν ως προϋπόθεση της εξυγίανση της Alitalia. Ορισμένοι Ιταλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδια συνεργασίας της, επιδιώκοντας να προσεγγίσει άλλους αερομεταφορείς, όπως η γερμανική Lufthansa.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης
- «Ο Ποκουσέφσκι κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο»
- Η Μαντόνα επιστρέφει στο Coachella 20 χρόνια μετά: Εμφάνιση- έκπληξη με Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
- Πώς οι Simpsons εξελίχθηκαν σε τηλεοπτικό φαινόμενο που διαμόρφωσε την παγκόσμια κουλτούρα και οικονομία
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο ΣΕΦ – «Τελικός» παραμονής στη Γλυφάδα
