
Εκτεταμένη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα
Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν την Τετάρτη στη Ραμάλα, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ. Ο ίδιος ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν αποτέλεσε στόχο, ωστόσο λόγω της επιχείρησης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών.
53
Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν την Τετάρτη στη Ραμάλα, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ. Ο ίδιος ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν αποτέλεσε στόχο, ωστόσο λόγω της επιχείρησης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ισχυρές δυνάμεις του Ισραήλ εισέβαλαν σε τρια υποκαταστήματα τραπεζών στη Ραμάλα, και παράλληλα επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές της πόλης.
Κάτοικοι της Ραμάλα αντέδρασαν, διαδηλώνοντας και εκτοξεύοντας πέτρες κατά των Ισραηλινών. Οι στρατιώτες απάντησαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ένας Παλαιστίνιος.
Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την εισβολή στις τράπεζες, ωστόσο ανέφερε ότι επρόκειτο για ενέργεια με πολύ συγκεκριμένο στόχο.
Ανάλογες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Όχθης στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού συνελήφθησαν 19 άτομα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρία μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης ισλαμική Τζιχάντ, πέντε μέλη της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ, καθώς και μία Παλαιστίνια τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά.
Σύμφωνα, δε, με παλαιστινιακές πηγές, συνελήφθη και ο περιφερειακός ηγέτης της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά της Τζενίν, Αχμάντ Ντάραγκμεχ.
Συνεχίζεται η διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο
Με την κατάθεση των εκπροσώπων του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης συνεχίζεται η διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το ισραηλινό διαχωριστικό τείχος την Τετάρτη, τελευταία ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης.
Κατά του τείχους κατέθεσε χθες, Τρίτη, η Ιορδανία, επισημαίνοντας ότι «βασική αιτία της ύπαρξής του δεν είναι η ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά εάν προφυλάσσει κάτι, αυτό είναι η θέση των ισραηλινών οικισμών στις κατεχόμενες περιοχές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο

