43

Προβάδισμα 4,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της VPRC, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην Καθημερινή.

Ειδικότερα, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ποσοστό 29,3%, η ΝΔ 33,5%, το ΚΚΕ 3,7%, ο ΣΥΝ 2%, το ΔΗΚΚΙ 0,4% και ο ΛΑΟΣ 1,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 13,9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γ.Παπανδρέου, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του κυβερνώντος κόμματος κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύεται ότι θα κέρδιζε τις εκλογές, εάν διεξάγονταν τώρα, (παράσταση νίκης), το 47% των ερωτηθέντων απαντά «ΝΔ», ενώ «ΠΑΣΟΚ» το 25%.

Σύμφωνα με την έρευνα, καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Γ. Παπανδρέου, με ποσοστό 45% έναντι 40% που καταλαμβάνει ο Κ. Καραμανλής 40%.

Όσον αφορά στην κομματική συνοχή, αυτή για τη ΝΔ ανέρχεται στο 97%, για το ΠΑΣΟΚ στο 79%, για το ΚΚΕ στο 77% και για τον ΣΥΝ στο 52%.

Στο ερώτημα τι γνώμη έχετε για τη συνεργασία του Στέφανου Μάνου με ΠΑΣΟΚ, το 26% απαντά «μάλλον θετική», το 54% «μάλλον αρνητική», ενώ «ούτε θετική, ούτε αρνητική» απαντά το 9% των ερωτηθέντων.

Στην αντίστοιχη ερώτηση για τη συνεργασία του Μάνου Ανδριανόπουλου με ΠΑΣΟΚ, τα ποσοστά είναι: 28% «μάλλον θετική», 50%
«μάλλον αρνητική», 9% «ούτε θετική, ούτε αρνητική».

Στο ερώτημα τι γνώμη έχετε για τη συνεργασία του Στέλιου Παπαθεμελή με τη ΝΔ, το 33% των ερωτηθέντων απαντά «μάλλον θετική», το 42% «μάλλον αρνητική» και το 13% «ούτε θετική, ούτε αρνητική».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος νόμου, οι δημοσκοπήσεις θα διενεργούνται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ