Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάρτα υγείας σε όλους τους μετανάστες χορηγεί ο δήμος Κορυδαλλού

Κάρτα υγείας σε όλους τους μετανάστες χορηγεί ο δήμος Κορυδαλλού

Κάρτα υγείας για νοσοκομειακή περίθαλψη, νομική εκπροσώπηση, σχολείο εκμάθησης ελληνικών και σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος Κορυδαλλού για τους 2.000 μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

53

Κάρτα υγείας για νοσοκομειακή περίθαλψη, νομική υποστήριξη, σχολείο εκμάθησης ελληνικών και σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος Κορυδαλλού για τους 2.000 μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεταναστών από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε όλους κάρτα υγείας για την νοσοκομειακή περίθαλψή τους στο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής.

Για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, ο δήμος Κορυδαλλού έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Γ Περιφερειακό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο δήμος Κορυδαλλού ανοίγει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του στους μετανάστες, ενώ θα συμβάλλει στη σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών.

Επιπλέον, ο Στ.Χρήστου προανήγγειλε δημιουργία σχολείου, με τμήματα ειδικά για την εκμάθηση ελληνικών για τους ενήλικες μετανάστες, καθώς και μειονοτικού σχολείου γαι την εκμάθηση των εθνικών γλωσσών.

Ακόμη, προβλέπεται: νομική εκπροσώπηση στους οικονομικά αδύναμους μετανάστες από τη νομική υπηρεσία του δήμου, τη δημιουργία Γραφείου Μεταναστών στο δήμο που θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων τους και στο οποίο θα συμμετάσχει εκπρόσωπός τους και εκπροσώπηση των μεταναστών στο Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024