Κάρτα υγείας για νοσοκομειακή περίθαλψη, νομική εκπροσώπηση, σχολείο εκμάθησης ελληνικών και σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος Κορυδαλλού για τους 2.000 μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

53

Κάρτα υγείας για νοσοκομειακή περίθαλψη, νομική υποστήριξη, σχολείο εκμάθησης ελληνικών και σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο δήμος Κορυδαλλού για τους 2.000 μετανάστες που ζουν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεταναστών από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και το Μπαγκλαντές, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε όλους κάρτα υγείας για την νοσοκομειακή περίθαλψή τους στο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής.

Για να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα, ο δήμος Κορυδαλλού έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Γ Περιφερειακό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο δήμος Κορυδαλλού ανοίγει όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του στους μετανάστες, ενώ θα συμβάλλει στη σύσταση Συλλόγου Οικονομικών Μεταναστών.

Επιπλέον, ο Στ.Χρήστου προανήγγειλε δημιουργία σχολείου, με τμήματα ειδικά για την εκμάθηση ελληνικών για τους ενήλικες μετανάστες, καθώς και μειονοτικού σχολείου γαι την εκμάθηση των εθνικών γλωσσών.

Ακόμη, προβλέπεται: νομική εκπροσώπηση στους οικονομικά αδύναμους μετανάστες από τη νομική υπηρεσία του δήμου, τη δημιουργία Γραφείου Μεταναστών στο δήμο που θα επιλαμβάνεται των προβλημάτων τους και στο οποίο θα συμμετάσχει εκπρόσωπός τους και εκπροσώπηση των μεταναστών στο Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr