Με αγωγό αεροπορικού καυσίμου θα συνδέεται σύντομα το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»
Με αγωγό μεταφοράς καυσίμων συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων θα συνδέεται σύντομα ο Διεθνής Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών. Ο αγωγός θα συνδέει απευθείας τις εταιρείες πετρελαιοειδών με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Με αγωγό μεταφοράς καυσίμων συνολικού μήκους 55 χιλιομέτρων θα συνδέεται σύντομα ο Διεθνής Διεθνή Αερολιμένας Αθηνών. Ο αγωγός θα συνδέει απευθείας τις εταιρείες πετρελαιοειδών με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 300 κυβικά μέτρα καυσίμου ανά ώρα.
Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της κοινής ιδιωτικής πρωτοβουλίας των εταιριών «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» κατά 50%, του «Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ» κατά 17%, της Ολυμπιακής κατά 17% και της «Μότορ Όιλ Ελλάς Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ» κατά 16% με στόχο την τροφοδοσία του αεροδρομίου με αεροπορικό καύσιμο.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η μεταφορά των καυσίμων γινόταν αποκλειστικά με κινήσεις βυτιοφόρων οχημάτων.
Υπολογίζεται ότι η ετήσια κατανάλωση σε καύσιμα για το αεροδρόμιο ανέρχεται στα 600 εκατομμύρια λίτρα. Ο αγωγός που θα συνδέσει τις εταιρείες πετρελαιοειδών με το αεροδρόμιο θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 300 κυβικά μέτρα αεροπορικού καυσίμου ανά ώρα, διανύοντας διαδρομή 53 χιλιομέτρων κυρίως μέσω της Αττικής Οδού.
Το κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 25% από ίδια κεφάλαια, 40% από τραπεζικό δανεισμό και 35% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του Γ ΚΠΣ.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρέστησαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59