30

Τα όπλα μαζικής καταστροφής που διατηρούσε ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν έχουν ακόμα βρεθεί, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες μετά τις σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της CIA. Ο Μπους επανέλαβε ότι «στο Ιράκ πράξαμε το σωστό».

«Με βάση τα όσα γνώριζα τότε και γνωρίζω σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκανε το σωστό στο Ιράκ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας τις θέσεις που διατυπώνουν οι ηγέτες των Δημοκρατικών δεν δίστασε να πει: «Αν ακούγαμε αυτά που λένε ορισμένοι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον, ο Σαντάμ θα ήταν ακόμα στην εξουσία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Αμερικανός πρόεδρος διευκρίνισε: «Γνωρίζαμε ότι ο Σαντάμ είχε την πρόθεση να εφοδιαστεί με όπλα μαζικής καταστροφής. Είχε ήδη ιστορικό χρήσης τέτοιων όπλων ακόμα και σε βάρος των πολιτών της χώρας του.»

Οι δηλώσεις του Μπους έγιναν σε στρατιωτική βάση της Νότιας Καρολίνας, όπου τις περασμένες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

Η ατμόσφαιρα ήταν προεκλογική με πανό για την ασφάλεια της χώρας και την πορεία της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ είχε δηλώσει ότι η Υπηρεσία ουδέποτε υποστήριξε πριν από τον πόλεμο πως το Ιράκ συνιστούσε άμεση απειλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ