71

Την αυτορύθμιση υποδεικνύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς το ΕΣΡ ως μέτρο της σωστής λειτουργίας της πολιτικής πολυφωνίας.

Τονίζει ότι «τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός», διαπιστώνει βελτίωση κατά το διάστημα 7-21 Ιανουαρίου, αλλά ξανακαλεί σε ακρόαση την Τετάρτη τους διευθυντές ειδήσεων όλων των καναλιών.

«Το ζητούμενο για να τηρηθεί ο νόμος είναι η αυτοδέσμευση των καναλιών» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΕΣ, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Εν τω μεταξύ, το ΕΣΡ, επέβαλε πρόστιμα 75.000 ευρώ για παρανομίες σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ειδικότερα, 5.000 ευρώ στο σταθμό Ανατολικός Κρήτης για παράνομη δικτύωση, 50.000 ευρώ στο TV Πειραιάς για παράνομη χρήση διαύλου της ΕΡΤ και 20.000 ευρώ στο Τηλεφώς για παράνομη εκπομπή από άλλο δίαυλο.

Επίσης, έκανε δεκτές τις αιτήσεις για δορυφορική δικτύωση των ραδιοσταθμών της Αττικής, Radio Greece, Alpha Radio 98,9, Planet, Radio Live FM 89,6 Χαλκίδας, Sport FM Αττικής, International Radio Networks ανώνυμη Εταιρεία – Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Αττικής.

Τέλος, ανακάλεσε τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του Ράδιο Σφαίρα Μαγνησίας.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ