30

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής αρχίζουν οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία. Την Τετάρτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος για να οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Περίπου 4.650 άτομα θα αποφασίσουν την Παρασκευή για την αλλαγή του Καταστατικού, ενώ την Κυριακή τα 150.000 περίπου μέλη του ΠΑΣΟΚ και οι φίλοι του κυβερνώντος κόμματος θα κληθούν να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Στο έκτακτο συνέδριο της Παρασκευής θα συμμετάσχουν όλα τα πρώην και νυν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας, οι γραμματείας των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων,οι γραμματείς των Τομεακών Επιτροπών και των Περιφερειακών Οργανώσεων και τα μέλη του κόμματος που έχουν εκλεγεί στα διοικητικά συμβούλια των τριτοβάθμιων οργανώσεων πανελλαδικής εμβέλειας.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι συνοπτική με εισηγήσεις του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου και του γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σημειώνεται ότι η ψήφος του μέλους του ΠΑΣΟΚ θα είναι «ισοδύναμη» με εκείνη του φίλου του Κινήματος, καθώς η κάλπη θα είναι κοινή και δεν θα υπάρχει διάκριση των ψηφοδελτίων.

Οι κάλπες κατά 90% θα στηθούν σε χώρους που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες θα μπορούν ενημερωθούν σχετικά από την Τετάρτη. Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν με την επίδειξη της κομματικής τους ταυτότητας, ενώ οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας θα γίνουν γνωστά, το βράδυ της Κυριακής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ