Έτοιμος για εδαφικές παραχωρήσεις στο Κυπριακό δηλώνει ο Ερντογάν
Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να εκχωρήσουν έδαφος στην ελληνοκυπριακή πλευρά, για να δώσουν ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Κύπρο, φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
Οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούσαν να εκχωρήσουν έδαφος στη διεθνώς αναγνωρισμένη ελληνοκυπριακή πλευρά, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Κύπρο, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστόνης.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε στην ομιλία του: «Το 36% του νησιού βρίσκεται σήμερα υπό (τουρκοκυπριακό) έλεγχο. Θα μπορούσαμε να παραχωρήσουμε ένα ορισμένο ποσοστό του εδάφους. Ως εγγυήτρια χώρα θα κάναμε αυτή την υπόδειξη και οι Τουρκοκύπριοι θα την ακολουθούσαν. Είναι πολύ πιο σημαντικό για εμάς να καταλήξουμε σε μία λύση».
«Πυρά» Μπαϊκάλ προς Ερντογάν
Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία η αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Ερντογάν κατηγορώντας τουν ότι ξεκίνησε μια πορεία στο Κυπριακό, που «μπορεί να καταλήξει στην παράδοση της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων».
Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Μπαϊκάλ καταλόγισε στον κ. Ερντογάν ότι αποδέχθηκε το σχέδιο Ανάν στη σημερινή μορφή του, αποδέχθηκε να γίνει δημοψήφισμα ακόμα και αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και δεν πέτυχε να αλλάξει το μεσολαβητή που θα εμπλακεί στις συνομιλίες.
«Πρόκειται για μία κατάσταση αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και εκτός του πλαισίου που είχε χαραχθεί με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» δήλωσε ο κ. Μπαϊκάλ στην τουρκική εφημερίδα Milliyet και τόνισε ότι το κόμμα του θα προσπαθήσει να εμποδίσει την πορεία αυτή.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.