
«Ναι» των Φρουρών της Επανάστασης στο ένα τρίτο των αποκλεισμένων υποψηφίων του Ιράν
Μερική αλλαγή πορείας πλεύσης από το σκληροπυρηνικό Συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης ως προς τον αποκλεισμό των 3.600 μεταρρυθμιστών υποψηφίων από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Φεβρουαρίου στο Ιράν. Επετράπη η συμμετοχή σε 1.160 υποψήφιους.
51
Μερική αλλαγή πορείας πλεύσης από το σκληροπυρηνικό Συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης ως προς τον αποκλεισμό των μεταρρυθμιστών υποψηφίων από τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Φεβρουαρίου. Επετράπη η συμμετοχή στους 1.160 εκ των 3.600 «αποκλεισμένων» υποψηφίων, ενώ δεν έγινε δεκτή η πρόταση αναβολής των εκλογών.
«Περισσότεροι από 1.160 υποψήφιοι αποκαταστάθηκαν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του 12 μελούς -αποτελούμενου από έξι ιερωμένους και έξι ισλαμιστές δικηγόρους- Συμβουλίου των Φρουρών της Επανάστασης. Οι «αποκλεισμένοι» υποψήφιοι πρόκειται κυρίως για μεταρρυθμιστές συμμάχους του Μοχαμάντ Χαταμί, συμπεριλαμβανομένων 80 νυν βουλευτών.
Όπως επισημαίνει το Reuters, περιφερειακοί κυβερνήτες, καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν, κάλεσαν νωρίτερα την Παρασκευή σε αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών έως ότου διαμορφωθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για τη διασφάλιση μίας δίκαιης προσφυγής στις κάλπες.
Εντούτοις, οι ισχυροί Φρουροί της Επανάστασης τάχθηκαν κατά της αναβολής των εκλογών. Επισημαίνεται ότι οι μεταρρυθμιστές βουλευτές έχουν προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθούν και θα μποϊκοτάρουν τις εκλογές, εάν οι σκληροπυρηνικοί δεν επιτρέψουν στα στελέχη τους που αποκλείσθηκαν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Εν μέσω της χειρότερης πολιτικής κρίσης στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν, ο πρόεδρος Μοχαμάντ Χαταμί εκφράζει την αισιοδοξία ότι τελικώς θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία με το Συμβούλιο των Φρουρών της Επανάστασης. Οι μεταρρυθμιστές δηλώνουν, πάντως, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν κανένα συμβιβασμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μουντιάλ 2026: Ο Ολίσε έσπασε το ρεκόρ του Πελέ στις ασίστ (vid+pics)
- Οι οκτώ αλλαγές που έρχονται στην επαγγελματική ασφάλιση
- Η Μαρία Παπαγεωργίου με δεύτερη συναυλία στο Φ hill Sessions
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποιοι σταθμοί κλείνουν από σήμερα και τι ώρα
- Ταϊλάνδη: Αυξάνονται οι νεκροί από τη φωτιά σε μπαρ της Μπανγκόκ – Κατέληξε μία 20χρονη, συνολικά 34 θύματα
- Αρκάς: Καλημέρα σε όλες τις «ατέλειες» του κόσμου
