
Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κιμ Ουν Γιονγκ
Αν και πριν από λίγες ημέρες είχε καταφύγει σε νοσοκομείο για να αποφύγει ενδεχομενη σύλληψή του, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κιμ Ουν Γιονγκ, συνελήφθη την Τρίτη όπως ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της Σεούλ. Κατηγορείται για δωροδοκία, υπεξαίρεση και κατάχρηση.
26
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Νοτιοκορεάτη, Κιμ Ουν Γιονγκ, πρώην πρόεδρο της διεθνούς Ομοσπονδίας, τάε κβον ντο και αντιπρόεδρο της ΔΟΕ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Πριν από λίγες ημέρες η ΔΟΕ ανακοίνωσε την αποπομπή του Κιμ από τις τάξεις της, ενώ σήμερα οι δικαστικές αρχές της Σεούλ ανακοίνωσαν την σύλληψή του.
Ο Κιμ πριν από λίγες ημέρες είχε καταφύγει σε… νοσοκομείο για να αποφύγει ενδεχομενη σύλληψή του, όταν έγινε γνωστό ότι είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα, αλλά όπως φαίνεται οι δικαστικές αρχές ήταν υπομονετικές με την εξέλιξη της ασθένειάς του.
Το όνομά του 73χρου Κιμ είχε εμπλακεί αρχικά στο σκάνδαλο ανάληψης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το Σολτ Λέικ Σίτι, ενώ τους τελευταίους μήνες κατηγορήθηκε για κατάχρηση χρημάτων από τα ταμεία της νοτιοκορεατικής ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο.
Επίσης τον κατήγγειλαν υποψήφια μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, ότι τους απέσπασε χρήματα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά τους.
Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι είναι «θύμα πολιτικής δίωξης». Πάντως κανένας δεν έχει αρνηθεί ότι ο Κιμ είχε πολλές ικανότητες και στα υπέρ του για τη Νότια Κορέα έχει καταγραφεί η ανάληψη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 από τη Σεούλ καθώς και η είσοδος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης του τάε κβον ντο, το οποίο στη χώρα είναι εθνικό άθλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Super League: «Τελικός» στη Λάρισα μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού για τα play out
- Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη βρέθηκαν χρήματα για να παριστάνει τον «φιλολαϊκό»
- Η «Ιθάκη» ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης – Στις 29 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
- Η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ αποχωρεί από την 4η σεζόν του «The White Lotus»
- Γονείς Μάριου: «Νιώθουμε ότι με την συμπεριφορά τους μας κοροϊδεύουν»
- Η τρίτη και καλύτερη για τον ΟΦΗ


