
Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και απεργών οικοδόμων έξω από τη Νομαρχία Αχαΐας
Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από το μέγαρο της Νομαρχίας Αχαΐας, όταν απεργοί οικοδόμοι επιχείρησαν να τοποθετήσουν, συμβολικά, στην είσοδο του κτιρίου ένα φέρετρο. Ακολούθησε συμπλοκή με τους άνδρες της αστυνομίας.
53
Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη έξω από το μέγαρο της Νομαρχίας Αχαΐας, όταν απεργοί οικοδόμοι επιχείρησαν να τοποθετήσουν, συμβολικά, στην είσοδο του κτιρίου ένα φέρετρο. Ακολούθησε συμπλοκή με τους άνδρες της αστυνομίας.
Οι οικοδόμοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του Αλβανού εργάτη Βλάση Μαρτίνη, 37 ετών, πατέρα ενός παιδιού, σε εργατικό ατύχημα.
Οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αδιαφορίας για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια.
Αντιπροσωπεία των οικοδόμων επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί, τοποθετώντας συμβολικά ένα φέρετρο στην είσοδο του κτιρίου της Νομαρχίας Αχαΐας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το μέγαρο αντέδρασαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές συμπλοκές, στη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων.
Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού διευθυντή Ν.Μπίκου, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί. Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων ανέφερε ότι υπήρξαν τραυματισμοί και από την πλευρά των απεργών.
Αργότερα, οι οικοδόμοι αποχώρησαν από το κτίριο της Νομαρχίας Αχαΐας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, και ότι μια συμβολική τους πράξη χτυπήθηκε με χημικά.
Ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, που απουσίαζε στην Αθήνα, με δήλωσή του, καταδίκασε τα γεγονότα και τη ρήψη δακρυγόνων από την πλευρά της αστυνομίας.
Όπως σημείωσε ο κ. Κατσικόπουλος, θα θέσει το ζήτημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ.Φλωρίδη, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες έχουν επαναληφθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται, ερήμην του, πρόβλημα στις σχέσεις νομαρχίας και πολιτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς
- LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
- Ιταλία: Σκιά νέου «Calciopoli» – Υπό έρευνα ο αρχιδιαιτητής Τζανλούκα Ρόκι
- Ο Ερντογάν απομάκρυνε τον υφυπουργό Παιδείας μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στην Τουρκία
- Βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα ασθενή να κρατά όπλο στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας
- Παναθηναϊκός – Μύκονος Betsson 97-76: Νίκη με Μήτογλου και Ρογκαβόπουλο