30

Για παγκοσμιοποίηση του αμερικανικού πολιτικού μοντέλου μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στοΠΑΣΟΚ. «Οι δυσαρεστημένοι που δεν θα ψήφιζαν τον κ. Σημίτη γιατί θα ψήφιζαν, ως διά μαγείας. τον κ. Παπανδρέου;» αναρωτιέται και προβλέπει ενίσχυση του κόμματός του στις εκλογές.

Σχολιάζοντας τον πολιτικό λόγο των Γ.Παπανδρέου και Κ.Καραμανλή ο κ. Κωνστανόπουλος επισημαίνει ότι σοσιαλδημοκρατικά και συντηρητικά κόμματα συγκλίνουν στο ίδιο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο. «Όμως, σε όλη την Ευρωπη οι πολίτες βιώνουν τι σημαίνει αυτή η άρση της διαφοράς ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά που διακηρύσσουν συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες.»

Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θα εξακολουθεί να εργάζεται για την αριστερά ως ιδεολογία, παράταξη, ελπίδα και δύναμη για έναν διαφορετικό κόσμο. «Ούτε η ελληνική κοινωνία ούτε η διακυβέρνηση είναι φέουδο του δικομματισμού» καταλήγει.

Σε ερώτηση για το αν θα ανταποκρινόταν σε πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου για διάλογο διευκρινίζει: «Εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άρχιζε την πορεία του με την επανάληψη παλαιού τύπου εκλογικών χειρισμών απέναντι στην αριστερά, θα έκανε άσχημα. Εμείς ήμασταν και είμαστε πάντα υπέρ του σοβαρού πολιτικού διαλόγου. Δεν είμαστε όμως ούτε άπειροι ούτε αφελείς.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ