Την πόρτα του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ.Παπανδρέου, κρούει η Μαρία Δαμανάκη
Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει η Μαρία Δαμανάκη, προκειμένου να συζητήσουν ακόμη και το θέμα της υποψηφιότητάς της με το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις της την Παρασκευή η ίδια η τέως βουλευτής του ΣΥΝ.
Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει η Μαρία Δαμανάκη, προκειμένου να συζητήσουν ακόμη και το θέμα της υποψηφιότητάς της με το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις της την Παρασκευή η ίδια η τέως βουλευτής του ΣΥΝ.
Η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι οι εξελίξεις που δρομολόγησε ο Κώστας Σημίτης ανοίγουν τον δρόμο στην ανανέωση και αναζωογόνηση του πολιτικού κλίματος και της πολιτικής ζωής και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της με τις πρώτες τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου για έναν ανοιχτό, πολυφωνικό και πλουραλιστικό διάλογο με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις και τους ενεργούς πολίτες, για τη διαμόρφωση ενός προεκλογικού προγράμματος ανοιχτού στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Στη δήλωσή της η κ. Δαμανάκη τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης ενός νικηφόρου πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων και αρχών. «Στο ρεύμα αυτό» προσέθεσε «έχουν θέση και οφείλουν να μετέχουν οι πολίτες που αναφέρονται πολιτικά στη νεωτερική μεταρρυθμιστική αριστερά της εποχής μας».
Κλείνοντας η κ. Δαμανάκη άφησε ανοιχτές όλες τις προοπτικές γύρω από τη μορφή ενδεχόμενης συνεργασίας της με τον Γιώργο Παπανδρέου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν την απασχολούν τα προσωπικά αξιώματα.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη. Στην απάντησή του επανέλαβε την έκκληση που απηύθυνε την Πέμπτη προς τη νέα γενιά και σε όλες τις δυνάμεις, με τις οποίες υπάρχουν κοινοί στόχοι και οράματα.
«Στο πλαίσιο αυτό» ανέφερε «θα γίνει ένας πολύ ωραίος και ανοιχτός διάλογος και σ αυτό το διάλογο θα πάρει μέρος και η Μαρία Δαμανάκη».
Αντίδραση για τη δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη υπήρξε και από την πλευρά του ΣΥΝ. «Δεν αιφνιδιαστήκαμε. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία και δεν μας αφορούν οι επιλογές της κ. Δαμανάκη. Κανένα άλλο σχόλιο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.