Δεν ψηφίζει Σημίτη για πρόεδρο της Κομισιόν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ζητήσει να προέλθει από τις τάξεις του ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στην ΕΕ στις ευρωεκλογές -και η θέση αυτή δεν θα αλλάξει αν υποψήφιος είναι ο Κ.Σημίτης.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ζητήσει να προέλθει από τις τάξεις του ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στην ΕΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Τη θέση αυτή επανέλαβε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο Χανς Γκερντ Πέτερινγκ, πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη νέα χρονιά.
Ο Γερμανός πρόεδρος του ΕΛΚ αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη. Είπε ότι γνωρίζει τη συζήτηση που υπάρχει στην Ελλάδα επί του θέματος, αλλά διευκρίνισε ότι το ΕΛΚ θα διατυπώσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ίδιο αίτημα είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι υποψήφιος είτε όχι.
Ο Πέτερινγκ προσέθεσε ότι οι θέσεις του κόμματός του διαμορφώνονται με πολιτικά κριτήρια και δεν αφορούν τις προσωπικές ικανότητες των υποψηφίων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).