Απέναντι στην απειλή τοξικών αερίων η Κίνα – Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών
Μάχη με το χρόνο στη νοτιοδυτική Κίνα για την ανάσχεση περαιτέρω διαφυγής επικίνδυνων τοξικών αερίων από φρεάτιο εργοστασίου. Φόβοι για αύξηση των 191 νεκρών οδήγησαν στην απομάκρυνση 40.000 ατόμων σε ακτίνα πέντε χλμ από τον τόπο της προ ημερών έκρηξης.
51
Μάχη με το χρόνο στη νοτιοδυτική Κίνα για την ανάσχεση περαιτέρω διαφυγής επικίνδυνων τοξικών αερίων από φρεάτιο εργοστασίου φυσικού αερίου. Τουλάχιστον 191 οι νεκροί από την προ ημερών ισχυρή έκρηξη στο φρεάτιο, εκατοντάδες πολίτες στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση και χημικά εγκαύματα.
Περισσότεροι από 40.00 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους στην κινεζική επαρχία Καϊσιάν κατόπιν κυβερνητικής εντολής για εκκένωση των πάντων σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από τον τόπο της τραγωδίας προκειμένου να μην αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών.
Οι εργάτες με τη βοήθεια δεκάδων πυροσβεστικών οχημάτων επιχειρούν να περιορίσουν την απελευθέρωση φυσικού αερίου και τοξικού υδρόθειου που προκλήθηκε από έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη -και κοινοποιήθηκε μόλις την Πέμπτη- κατά τη διάνοιξη εντός φρεατίου στην πυκνοκατοικημένη πόλη Τσονγκίνγκ.
Η επιχείρηση για τη συγκράτηση των τοξικών αερίων -θα εγχυθεί τσιμέντο μέσα στο φρεάτιο ώστε να σταματήσει η διαφυγή- επρόκειτο να ξεκινήσει στις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), εντούτοις όπως επισημαίνει το BBC ελήφθη απόφασης αναβολής της επιχείρησης για 24 ώρες.
Εκατοντάδες στρατιώτες και πυροσβέστες χτενίζουν την ορεινή περιοχή γύρω από το σημείο της διαρροής προκειμένου να εντοπίσουν και άλλους επιζώντες. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για οκτώ νεκρούς, όμως γρήγορα ο αριθμός τους εκτινάχθηκε, καθώς άνθρωποι πέθαιναν στον ύπνο τους ή στους δρόμους κοντά στο εργοστάσιο.
Περισσότεροι από 290 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, νοσηλεύονται με δηλητηρίαση και χημικά εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 3.000 άτομα έχουν παρουσιάσει συμπτώματα όπως επιπεφυκίτιδα και κρυολογήματα.
Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο έδωσε εντολή στις τοπικές Αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εντείνουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων και να αποτρέψουν την εξάπλωση των δηλητηριωδών τοξικών αερίων που απειλούν να παρασύρουν περισσότερους ανθρώπους στο θάνατο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442