
Αυξημένα μέτρα ασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο για το φόβο επιθέσεων
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου, μετά το σήμα των αμερικανικών αρχών για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε στόχους αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων. Η κυπριακή κυβέρνηση επισήμανε, πάντως, ότι δεν ανησυχεί.
53
Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου, μετά το σήμα των αμερικανικών αρχών για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα σε στόχους αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων. Η κυπριακή κυβέρνηση επισήμανε, πάντως, ότι δεν ανησυχεί.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, την Πέμπτη, τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές αρχές έχουν κινητοποιήσει περίπου 3.000 αστυνομικούς, για τη φρούρηση ευαίσθητων στόχων, μεταξύ των οποίων οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών που συστρατεύθηκαν στον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Επιπλέον, αστυνομικές δυνάμεις θα εποπτεύουν όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρίσταται πλήθος κόσμου. Τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας ελήφθησαν έπειτα από σήμα των αμερικανικών αρχών που φοβούνται ότι ενδεχομένως πραγματοποιηθεί επίθεση της διεθνούς τρομοκρατίας τις ημέρες των εορτών.
Παράλληλα, έκτακτα μέτρα ασφάλειας στο έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα έχουν λάβει οι κυπριακές αρχές, μετά το σήμα των αμερικανικών αρχών για ενδεχόμενο χτύπημα εις βάρος αεροσκαφών βρετανικών και αμερικανικών συμφερόντων, που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Χρίστου, το μήνυμα και οι πληροφορίες ελήφθησαν την Τετάρτη από διεθνή κέντρα και υπηρεσίες, αρμόδιες για θέματα ασφάλειας. Ο κ. Χρίστου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
«Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα συνεχίσουν για όσες μέρες χρειαστεί την έκτακτη παρακολούθηση των στόχων για τους οποίους υπάρχει κίνδυνος», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου.
Εξάλλου, ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Κίκης Καζαμίας ανέφερε ότι οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν τις πληροφορίες για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κύπρο, και ειδικά στους αερολιμένες, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι αρχές δεν ανησυχούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – 14 συλλήψεις
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό

